Deco – Sfaturi pentru alegerea covorului in camera copilului

Camera copiilor este taramul magic al povestilor, plina de jucarii, imaginatie si buna-dispozitie. Si cum decorul camerei celor mici e mai mereu pe lista parintilor, astazi povestim despre vedetele covoare. Daca nu te-ai hotarat inca ce covor sa alegi sau planuiesti sa il schimbi pe cel vechi, iata cateva sfaturi care te pot ajuta!

 

 

  • Cere parerea piticului tau in alegerea covorului din camera sa, pentru a-l implica astfel inca de mic in activitatile casnice. Intreba-l ce-i place si arata-i ca ideile lui sunt importante.
  • Poti opta pentru o mocheta care sa acopere in intregime podeaua camerei (pentru proprietatile fonoabsorbante care asigura confortul acustic) sau pentru un covor animat, care sa acopere o suprafata cat mai mare.
  • Evita covoarele de dimensiuni foarte mici. Copiilor le place sa se joace pe jos si sa se tavaleasca, astfel ca trebuie sa te asiguri ca nu se va raci. Poti alege in schimb un covor mai mare, cu personajele lui preferate si sa il asortezi cu un covoras mai mic pentru intrarea in camera.
  • Covorul nu e elementul principal al camerei, ci mai degraba pata de culoare care anima atmosfera. Alege-l abia dupa ce ai achizitionat mobilierul.
  • Opteaza pentru un tip de covor cu fir scurt si moale, ce poate fi usor curatat, pentru a evita astfel acarienii ce provoaca alergii. Asorteaza-l cu o perdea cu supereroi sau o perdea cu printese si decoru-i gata!
  • Alege un covor animat sau o mocheta cu model, iar cel mic va gasi rapid spatiul preferat pentru joaca. Modelul covorului poate fi ales in functie de varsta si pasiunile copilului. Daca piticul e pasionat de filmele de animatie, poti alege un covor cu imprimeuri cu personajele indragite, covoare cu teme sportive, muzicale sau cu papusi si printese – Mickey Mouse, Baby Mickey, Gallaxy Kids, Winnie the Pooh si prietenii lui, curajoasele masinute  Cars, frumoasele printese din basme, moderna Hannah Montana, puternicul Spiderman si alti supereroi. Toate personajele sunt surprinse in textura covoarelor in ipostaze inedite, in culori deosebite si in texturi diverse, pentru a incita copiii la joaca si pentru a crea o atmosfera prietenoasa si pozitiva.
  • Covorul din camera copilului nu trebuie sa fie in aceleasi culori ca si in celelalte camere. Joaca-te cu texturile & culorile si alege modele vesele, colorate, care sa-i provoace pe cei mici la joaca si distractie. Evita, pe cat posibil, albul si culorile neutre pentru covorul din camera copilului, unde acuarelele si paharul cu suc cad mai mereu pe jos.
  • Dimensiunea covorului va fi direct proportionala cu camera copilului. Varianta cea mai des folosita e in acelasi timp si varianta cea mai functionala – covor amplasat in centrul camerei (lasand un spatiu intre corpurile de mobilier si covor). Poti opta pentru un covor dreptunghiular, patrat sau unul mai atipic, cu forme magice si personaje pe masura. Ideal e ca in camera celui mic sa alegem varianta de podea cu parchet.
  • Nu uita ca mochetele si covoarele din fir acrilic au o rezistenta foarte mare in timp, sunt usor de curatat si de intretinut si sunt rezistente la umezeala si abraziune.
  • Iar daca ai decorat podeaua, alege si cateva modele de decostickere voioase, numai bune pentru amenajarea peretilor, in ton cu noul covor. Te invitam la deco-inspiratie!

Tu ce covor preferi pentru camera copiilor? 🙂

Lasă un răspuns