Decor cu motive inspirate din natura

Decorul unei case poate ingloba nenumarate teme si motive ce se regasesc mai mult sau mai putin subtil in toate elementele de design: decorul peretilor, al podelei, al perdelelor sau draperiilor si tot asa.

Un decor cu motive inspirate din natura are roul de a-i da casei tale un aer linistit si placut, culorile si nuantele indemnand la visare si veselie. Hai sa vedem astazi impreuna cum poti adauga elemente de décor inspirate de natura in casa ta pentru a-I da fie un aer boem si romantic, fie unul inedit.

  1. Tapet cu motive naturale

Tapet cu motive naturaleUna dintre cele mai simple metode de a aduce un strop de natura la tine in casa este redecorarea peretilor sau a unui perete focal cu un tapet floral. Poti alege modele si culori abstracte sau poti merge pe imprimeuri colorate care sa se potriveasca cu cromatica deja existenta si sa creeze o ambianta unitara si placuta.

Desigur, daca vrei sa fii indraznet, poti alege un tapet cu un print inedit, cum ar fi cel cu fluturi sau flori stilizate. Inainte sa alegi un astfel de tapet trebuie sa tii cont de schema de culori a incaperii pentru a nu o aglomera vizual.

  1. Fototapet cu peisaje

Fototapet cu peisajeUn alt mod usor de a schimba complet aspectul unei camere si de a-I da accente naturale este folosirea unui fototapet cu peisaj. La acest capitol ai nenumarate optiuni din care sa alegi: apus de soare pe plaja pentru o ambianta exotica si calduroasa, paduri misterioase pentru un plus de eleganta sau piatra naturala, caramida aparenta, ciment nefinisat sau busteni de lemn – pentru cei care prefera un design minimalist si contemporan.

Si in acest caz trebuie sa respecti regulile de combinatie a culorilor in scheme complexe si sa alegi mobilierul potrivit pentru a nu incarca vizual incaperea.

  1. Covoare cu motive naturale

Covoare cu motive naturaleCovorul este un element care unifica intreg decorul, completandu-l si dandu-i unitate. Un element usor de introdus in orice décor, covorul poate fi ales in tonuri neutre, de pamant, pentru un décor orientat inspre motive rustice si traditionale.

Bejul, cremul, verdele natural, nuantele de rosu si portocaliu calde, ocrul, nuantele de maro si galben sunt potrivite pentru a aduce un strop de natura in casa fara a schimba in mod radical decorul acesteia. Desigur, poti incerca si motive florale sau inspirate din natura in design-uri abstracte.

  1. Perdele si draperii

Perdele si draperiiIntroducerea unui element natural in incapere poate fi realizata si cu ajutorul perdelelor sau draperiilor – desigur, nu este recomandata aglomerarea acestor elemente, ci, mai degraba, introducerea lor astfel incat sa devina puncte centrale care atrag atentia si dau incaperii o nota de inovativitate.

Perdelele si draperiile in culori ale pamantului sau cu motive naturale adauga nu numai culoare sau contrast, ci si textura, adancime si miscare – elemente obligatorii in realizarea oricarui design interior.

Astfel de elemente naturale pot fi introduse cu succes si in camerele copiilor. Exista, desigur, fototapete speciale cu motive marine sau cu peisaje fantastice, perdele colorate si simpatice, covoare special dedicate pentru copii, etc. Aducerea unui strop de natura in casa inseamna crearea unei ambiante placute si a unei atmosfere incantatoare.

Tu te-ai gandit la astfel de decoruri? Prin ce elemente este prezenta natura in casa ta?

Lasă un răspuns