Decor parizian pentru un apartament chic

Parisul este una dintre capitalele internationale ale modei, dar si un oras desavarsit atunci cand vine vorba despre designul interior.

Exista trenduri specifice in domeniul decoratiunilor interioare care au Parisul ca tema si elementele tipice care aduc un aer parizian, vesel, modern si elegant totodata oricarei camere pe care ai vrea sa o decorezi.

Chiar daca apartamentul sau casa ta nu prezinta liniile tipice ale arhitecturii pariziene (camere inalte, ferestre largi si diverse stucaturi din ipsos ce decoreaza tavanul), poti incerca un decor parizian cu cateva idei pe care o sa le vedem in randurile urmatoare.

Totul se bazeaza pe culori, contraste si alegerea inspirata a catorva elemente de decor. Hai sa vedem astazi impreuna cum ar arata un apartament chic reamenajat intr-un decor parizian!

Decoruri somptuoase pentru tavan

1Daca ai sansa de a locui intr-o casa cu pereti inalti si ferestre largi, decorul chic parizian nu devine decat o chestiune de arhitectura. Desi se considera ca stucaturile nu mai sunt la moda, ai fii surprins sa afli cat de puternic au revenit in trendurile de design interior, mai ales atunci cand se doreste obtinerea unui efect vintage-chic.

Stucaturile si medalioanele elegant create, lasate albe sau colorate in functie de designul general al camerei au darul de a face pe oricine sa se simta transportat inapoi in timp, in apartamente pariziene clasice si elegante.

Combinatii de culori neobisnuite

2Am vorbit deseori despre diversele combinatii de culori la moda, iar stilul retro-chic parizian este un exemplu superb ce arata cum pot fi puse in valoare astfel de combinatii.

O camera generoasa ca spatiu permite alaturarea unor culori si texturi diferite, pentru un efect surprinzator. Perdele de chifon galben in combinatie cu mobila retro in nunate de bleu, sau un tavan complet vopsit in ocru ce „ii da replica” unei podele simple, in nuante de gri, sunt numai doua exemple ce pot fi cu usurinta implementate pentru un decor parizian reusit.

Poti obtine astfel de combinatii de culori in cele mai simple moduri: alaturarea de perne decorative colorate si moderne unei canapele in stil vintage, sau retapitarea fotoliilor in stil retro cu tesaturi moderne si viu colorate, pentru un impact vizual desavarsit.

Mai mult, covoarele pe care le alegi, impreuna cu tapetul si chiar traversele pentru draperii pot constitui elemente ale unui decor chic parizian daca alegi cu atentie modelele si contrastele.

Contraste de culori originale

3 (1)Te-ai gandit vreodata cum ar arata o camera varuita in nuante inchise de albastru si asortata cu un tavan roz? Dar ce ai zice de un tapet burgundy inchis intr-o camera in care mobila, accesoriile si tavanul sunt nuantate in patine de aur vechi?

Decorul sic parizian capata uneori nuante inchise si contraste mai putin folosite, tocmai pentru ca efectul general este unul surprinzator. Daca te temi ca o astfel de camera sa nu para prea intunecoasa, poti crea puncte de maxima luminozitate lasand ferestrele largi neobturate sau montand ici colo lampi si aplici care sa reverse o lumina calda, placuta.

Atata timp cat folosesti acelasi stil pentru toate elementele de decor, ai toate sansele sa iti transformi camera, si intreaga locuinta, intr-un decor chic de influenta pariziana, care sa imbine atat un aer retro cat si unul modern.

Lasă un răspuns