Decorul bucatariei cu buget redus

Ai in plan redecorarea bucatariei tale, dar o amani pe motive de buget?

Daca raspunsul tau e unul afirmativ, Atria iti vine in ajutor cu cateva idei decorative ce necesita un buget mic & o combinatie de rabdare, indemanare si creativitate.

Si cum reteta succesului in materie de decoratiuni nu consta neaparat in mobilier si accesorii scumpe, sa incercam deci sa le atribuim bucatariilor noastre nota chic pe care o merita!

1. Un prim pas, in ton cu curatenia de primavara consta in improspatarea peretilor bucatariei cu vopsea lavabila. Poti vopsi intreaga bucatarie sau poti alege sa vopsesti un singur perete, ce va deveni astfel elementul decorativ al incaperii. Iti recomand culori calde, precum portocaliul, galbenul, rozul, teracota sau nuantele pastelate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Mobila de bucatarie va parea ca noua daca te decizi sa vopsesti mobilierul intr-o noua nuanta.  Dulapurile de bucatarie necesita vopsirea cu anumite tipuri de vopsea precum cea acrilica sau latex (bazata pe apa), iar in prealabil se vor spala si curata pentru a permite aplicarea amorsei cu proprietati adezive. Daca te incadrezi in buget poti schimba si manerele dulapurilor, cu manere metalice ce-i confera mobilierului look-ul modern.

3. Daca ai o bucatarie mai mica, unde spatiul e la mare pret, iti sugerez sa optezi si pentru rafturile la vedere. Desi sunt mai greu de intretinut si implica organizarea periodica, pozitionate deasupra blatului de bucatarie acestea creeaza senzatia de spatiu de care are nevoie bucataria ta. Le poti folosi apoi fie ca spatiu de depozitare pentru diferite accesorii de bucatarie, fie ca spatiu decorativ.

4. Cum gresia din bucatarie necesita mesteri si un buget mai mare pentru a fi inlocuita, opteaza pentru un nou covor de bucatarie. Iti propunem modelul de covor Natura de mai jos, pe nuantele de crem si maro, ce pot fi mai apoi usor combinate cu o gama mai larga de culori.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. In categoria accesorii decorative cu buget redus intra si clasicele perdele. Opteaza pentru o noua perdea de bucatarie, din voal de nuanta mobilei sau a altor accesorii din bucatarie. Daca ai nevoie de mai multa intimitate iti poti confectiona propria jaluzea din materiale textile cu imprimeuri sau modele florale/geometrice.

6. Personalizeaza-ti bucataria cu elemente dragi tie si familiei tale! Fie ca pui in rama desenul facut la gradi de prichindelul tau, o fotografie de familie din excursia voastra preferata sau un ansamblu de fotografii cu cei dragi, vei crea in bucatarie un „coltisor de suflet” pe care sa il admirati de fiecare data cand va petreceti timpul in bucatarie. Gasesti  aici o colectie de idei decorative pentru bucatarie, pe care cu un pic de indemanare le poti pune si singur/a in aplicare.

7. Daca ai la dispozitie o bucatarie mai mare, foloseste si spatiul din mijlocul incaperii pentru a crea o mini-insula utila, pe care sa o poti folosi deopotriva ca masa de lucru, spatiu de depozitare si loc de luat masa. Poti recicla o masa mai veche sau un dulapior si sa le atribui astfel o noua utilizare.

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Organizare, organizare si iar organizare! Sa nu uitam ca orice bucatarie chic trebuie sa fie mereu organizata si ordonata. Depoziteaza alimentele si o parte din oalele si accesoriile de bucatarie mai mari, fie in camara, fie in pivnita casei (daca o ai la dispozitie) si lasa spatiul pentru lucrurile de stricta necesitate. O bucatarie cu prea multe accesorii va parea intotdeauna mica si ingramadita. Asa ca foloseste la maxim fiecare spatiu de depozitare din dulapuri, sertare, rafturi si daca mai ai nevoie adauga si cateva cutii de depozitare de tip decorativ (cum sunt cele din lemn de bambus sau din textile cu modele).

Foto via http://www.bhg.com/

2 thoughts on “Decorul bucatariei cu buget redus

  1. Ne bucuram ca le gasiti utile! Daca doriti sa lecturati de pe blogul nostru, subiecte pe o anumita tema decorativa, asteptam sugestii. Multumim si noi si o zi cat mai frumoasa! 🙂

Lasă un răspuns