Decorul casei in alb si negru

da5e345d111740bccc56a11859f5e852 E (in sfarsit) iarna si e sezonul ideal pentru meditatii… ce am mai schimba in acest an in decorul casei noastre. Atria te intampina cu o doza de sfaturi utile, iar personajul principal e decorul locuintei. Ce zici de cateva deco-trucuri in alb si negru?
– Desi e o combinatie clasica, duetul alb-negru pare adesea greu de intreprins. Poti alege sa combini cele doua nonculori intr-o camera, in toata locuinta sau doar intr-o portiune din casa. In plus combinatia alb-negru se potriveste perfect pentru camerele mai mici.
– Daca decorul e unul alb-negru, alege intotdeauna peretii albi si joaca-te cu negrul in tenta decoratiunilor sau a textilelor din camera. Astfel, incaperea va avea mereu un aer de prospetime si curatenie.
– Cum de obicei holul e primul care imprima atmosfera unei locuinte, opteaza pentru un parchet sau un covor incombinatii alb-negru. Completeaza decorul cu o oglinda mare si un cuier decorativ din metal, cu forme futuriste, sau alege o pardoseala alba si un cuier negru. Poti incerca si un decor mai extravagant, cu placi de pardoseala in alb-negru, ca tabla de sah, alaturi de pereti albi, acompaniati de un tapet decorativ cu dungi verticale negre. Daca beneficiezi de spatiu mai mare in hol, o masa dreptunghiulara, alba, pe care ai pus vase negre cu flori sau diferite obiecte decorative si 2-3 tabureti inalti, ii pot da holului un aspect exclusivist.
– In living alege pereti albi, podea de culoare inchisa, perdele albe si draperie in alb si negru cu motive geometrice sau dungi groase verticale. Pentru un plus de lumina si o nota de eleganta, monteaza un candelabru mare si spoturi de lumina. Poti opta pentru o combinatie indrazneata de rafturi negre de tip cub cu rafturi albe minimaliste. Alege o canapea alba, de mari dimensiuni si pune pe ea pernutele decorative in combinatie de alb si negru in diferite forme si texturi. O alta idee: dulapurile joase, tapitate cu piele naturala alba si neagra si taburetii cu cadru metalic se integreaza bine in spatiu, intr-o nota avangardista. Daca nu ai o masa mare, o masuta din sticla si un covor intr-o nuanta de gri inchis poate completa perfect decorul camerei.
– La bucatarie alege un mobilier negru elegant (e usor de intretinut ), cu accente de alb (pe cateva fete de sertare), manere metalice si o masa neagra, inconjurata de scaune albe si spoturi de lumina aplicate pe mobilier, pentru a da un aspect aerisit incaperii. Poti adauga in decor o draperie scurta si cocheta, in carouri alb-negre.
86bbc6ca68565fa879b13768a839e6a6
– Peretii vopsiti in alb si mobilierul alb minimalist pot da o nota in plus de intimitate si eleganta, in timp ce accesoriile din camera (ramele tablourilor, o veioza, pernele de pe pat, o vaza mare). Joaca-te cu culorile si alege un covor geometric in alb si negru, alaturi de cateva accesorii decorative puternce intr-o alta culoare dominanta: rosu, visiniu. In dormitor atmosfera intima e generata de un pat mare cu perne pufoase, alaturi de un tapet prezentei tapet vesel. Pentru a indulci putin atmosfera, alege o alta pata de culoare, cum ar fi o cuvertura moale in tonuri pastelate de menta sau liliac.
– In baie poti combina tot felul de modele (carouri sau placi de gresie in romb), poti folosi negrul pentru gresie, exteriorul cazii sau rama oglindei, dar lasa albul sa predomine (pereti, obiecte sanitare, halate de baie, prosoape).
– Ca elemente de decor ce pot scoate in evidenta contrastul alb-negru, te poti gandi la tapet gri inchis cu accente argintii sau gri mai deschis, de diferite modele, o lenjerie de pat in alb si negru, cu modele florale, geometrice sau model simplu. pentru contrast, poti adauga cateva pernute decorative colorate.
– Daca ai un interior modern poti folosi stickere de perete cu diverse modele, vaze spiralate, perne creative, de diferite forme sau rafturi si etajere din fier forjat, dispuse pe peretii vopsiti in alb.

Alege-ti accesoriile preferate, inarmeaza-te cu rabdare si organizeaza-te din timp! Spor si deco-inspiratie! 🙂
994722_730254113681839_2103384712_n

Sursa foto : bhg.com

Lasă un răspuns