Decorul masutei de cafea – 5 idei simple si elegante

O masuta de cafea reprezinta un element obligatoriu in orice sufragerie. Indiferent de dimensiunile ei, ea poate deveni un adevarat punct de referinta atunci cand decorul masutei de cafea atrage privirea si unifica celelalte elemente decorative ale camerei.

Desigur, cateva carti, reviste sau o mica vaza cu flori reprezinta cea mai usoara solutie pentru a decora masuta de cafea si a obtine un efect spectaculos. Dar mai exista multe alte idei usor de pus in practica si astazi le vom vedea pe cele mai interesante dintre ele.

  1. Masuta mini-bar

Decorul masutei de cafea – 5 idei simple si eleganteDaca obiectul de mobilier este destul de generos ca spatiu, poti obtine decorul masutei de cafea imbinand utilul cu placutul. De ce nu ai aranja masuta astfel incat sa iti gazduiasca o tava de argint cu toate ingredientele (in miniatura) si uneltele perfecte pentru prepararea unui cocktail sau a unei limonade cu care sa te racoresti pe timp de vara?

Poti adauga si cateva elemente naturale (mini-ghivece cu flori), cateva carti cu retete de bauturi si chiar o tava cu pahare – nu se stie niciodata cand te trezesti cu musafiri, nu?

  1. Masuta cu cutii de depozitare

Decorul masutei de cafea – 5 idei simple si eleganteExista numeroase solutii moderne si ingenioase de stocare pentru orice camera a casei. Pentru sufragerie in general – si pentru masuta de cafea in special – exista cutii de diverse culori, texturi, materiale sau imprimeuri care impreuna formeaza un decor unic.

Ia-ti un set de astfel de cutii de dimensiuni diferite care arata excelent intr-o forma de piramida. Nu numai ca astfel vei putea introduce o noua culoare in design-ul general, dar vei putea tine si cateva mici obiecte ascunse (dar foarte la indemana).

  1. Masuta cu decor traditonal dar modern

3Cine a zis ca masuta de cafea nu poate fi niciodata acoperita cu o fata de masa ar trebui sa isi reconsidere punctul de vedere – mai ales in lumea noastra moderna in care decorurile eclectice, care combina opulenta cu minimalismul si spiritul rustic cu cel urban.

Daca vrei sa mergi si mai departe – si spatiul impreuna cu decorul lui ti-o permit – poti sa decorezi o masa de cafea mare cu o patura cu model rustic.

  1. Masuta cu dublu – blat

Decorul masutei de cafea – 5 idei simple si eleganteDaca ai o masuta de sticla cu blat dublu, poti obtine un decor al intregii camere spectaculos – ca sa nu mai spunem ca ai si mai mult spatiu la dispozitie pentru stocare si punerea in practica a unor idei creative.

De exemplu, pe blatul de dedesubt poti aseza doua cutii decorative in acelasi ton cu peretii (iar inauntru sa depozitezi orice, de la telecomanda la cartea pe care o citesti), in timp ce pe cel de deasupra sa asezi o vaza cu flori ce se asorteaza cu peretii si cutiile de dedesubt, dar si alte elemente cu care sa personalizezi spatiul.

  1. Decorul masutei de cafea cu diferite inaltimi

Decorul masutei de cafea – 5 idei simple si eleganteDaca vrei sa obtii un efect de spatiu, adancime, textura si tridimensionalitate fara a aglomera foarte multe obiecte pe masuta de cafea, atunci cel mai bine poti alatura sfestnice de lumanari foarte inalte, un ghiveci sau un terarium de o inaltime medie, un teanc de carti si o tavita lata cu bordura ingusta pentru a-ti savura limonada sau cafeaua in timp ce citesti.

Jocul cu inaltimi face ca masuta sa devina un obiect de arta in sine, fara a o face sa para aglomerata.

Ce parere ai despre decorul masutei de cafea? Tu cum o aranjezi pentru un efect estetic desavarsit? O lasi libera complet sau o folosesti pentru a expune diverse elemente decorative?

Lasă un răspuns