Decorul mesei de Craciun

Zilele de sarbatoare se apropie repede, iar gospodinele sunt ocupate zilele acestea cu o multime de lucruri printre care si decoratiunile. Pentru a-ti veni in ajutor, noi am pregatit cateva idei despre cum poti decora masa elegant in cativa pasi simpli.

Centrul mesei

Indiferent de marimea mesei, zona din centru este un spatiu care poate fi decorat cu o traversa de masa in ton cu sarbatorile sau simpla intr-o singura culoare. Peste aceasta pot fi asezate o multime de modele de ornamente.

Lumanari pe masa

Cele mai simple sunt lumanarile grupate pe o farfurie sau un suport cu picior. In jurul lor poti aseza cateva crengute de brad sau fructe rosii uscate precum merisoarele sau macesele.

Candele pe suport

Daca iti doresti ceva mai sofisticat, alege paharele de vin umplute cu globuri mici si asezate cu gura in jos. Apoi, pe talpa piciorului de la pahar poti aseza mici candele aprinse.

Decor cu lumanari

Pentru mesele cu o tenta rustica, poti crea o ghirlanda de crengute de brad care sa traverseze masa, iar din loc in loc o poti fixa cu lumanari inalte. Dar in acest fel spatiul din centrul mesei va fi ocupat de decurul bogat fara a mai avea loc de farfurii cu gustarele sau fructe.

Decorul scaunelor

Nici scaunele nu trebuie uitate cu aceasta ocazie. Ofera-le oaspetilor tau un plus de confort cu scaune captusite cu pernute. Iar pentru zona spatarului alege un decor simplu dar foarte elegant. Leaga o panglica in jurul spatarului, iar in exterior formeaza o funda mare. Centrul acesteia o poti accesoriza cu un globulet sau o crenguta verde.

In farfurie

La orice masa vor fi neaparat si servetele. Daca iti plac modelele impaturite, atunci iti dam nou cateva idei.

Servetele impaturite

Opteaza pentru modelul clasic de bradulet daca ai servetele simple, intr-o singura culoare. Il poti obtine din cateva impaturiri, iar apoi il asezi pe farfuria de pe masa. Sigur va atrage atentia invitatilor si complimentele lor.

Servetele cu ornament

 

Daca nu prea ai timp de exercitii origami, atunci poti impaturi servetelul in doua, in forma de triunghi. Il restrangi ca si un evantai iar la mijloc adaugi o crenguta sau o bomboana, si fixezi totul cu o panglica sau un inel pentru servetel. Va arata la fel de spectaculos, iar invitatii tai vor aprecia atentia la detalii.

Tie ce decoratiuni iti plac pe masa de Craciun? Spune-ne si noua in randurile de mai jos!

Lasă un răspuns