Dimensiunile casei tale conteaza cand iesi la cumparaturi

De fiecare data cand decoram o camera, refacem complet design-ul uneia sau chiar mobilam o locuinta nou-construita sau cumparata, primele lucruri la care ne gandim sunt aspectul, gradul de confort pe care ni-l ofera respectivele obiecte sau piese de mobilier, raportul calitate-pret si durabilitatea in timp a achizitiilor.

Desigur, orice astfel de cumparaturi trebuie sa tina cont neaparat si de dimensiunile camerei. Desi pare o conditie sine qua non sa masori mai intai lungimea peretelui inainte de a cumpara o canapea noua in sufragerie, multi se lasa dusi de val, neluand in seama scara de dimensiuni a tuturor obiectelor din casa.

Hai sa vedem astazi elementele principale de care trebuie sa tii cont inainte sa iti cumperi mobila sau diverse accesorii pentru casa – in lumina marimilor si dimensiunilor locuintei tale.

  1. Masoara absolut tot

dimensiunile casei 1Nu e vorba numai despre lungimea peretelui sau spatiul disponibil intre perete si biblioteca din fata. Ar trebui sa iei in considerare toate dimensiunile: inaltimea peretilor, a obiectelor deja existente, adancimea camerei si aria zonelor de podea care urmeaza sa fie „umplute” cu mobilier, covoare sau alte decoratiuni.

  1. Adapteaza noile obiecte la dimensiunile deja existente

dimensiunile casei 2O camera mica, precum un birou sau un dormitor pentru oaspeti, poate parea brusc extrem de aglomerat daca o decorezi cu o canapea de dimensiuni foarte mari, cuplata cu fotolii si un covor cu imprimeu. Chiar daca aceste piese sunt utile si au o functie bine determinata in spatiu, este posibil sa nu mai ai loc sa arunci un ac dupa aceea. Alege mai degraba o canapea compacta si extensibila, care nu ocupa mult spatiu, paturi etajate (pentru o camera de oaspeti), un birou incorporat intr-un corp de biblioteca sau o mica masuta de scris, si un covor care lasa putina podea la vedere.

O camera de dimensiuni medii poate crea impresia ca ai o multime de optiuni, dar risti sa o aglomerezi adaugand nenumarate elemente. Un otoman de dimensiuni medii combinat cu un fotoliu este de preferat unei canapele extrem de mari. De asemenea, adu-ti aminte ca poti utiliza diverse covorase pentru a crea iluzia vizuala a unor spatii separate in aceeasi camera.

Atunci cand vine vorba despre camere generoase ca spatiu, tentatia este de a le aglomera cu diverse obiecte. Tinand cont de scalele de dimensiuni, camerele mari ar trebui mobilate cu obiecte mari si nu sufocate de multe piese mici sau medii.

  1. Asigura-te ca tot ceea ce cumperi intra in casa

dimensiunile casei 3Desigur, majoritatea pieselor moderne de mobilier sunt modulare si se pot desface pana la ultimul surub. Cu toate acestea, trebuie sa iei in calcul si deschiderea usilor, prezenta unghiurilor, sau latimea holurilor. Nu toate canapelele se pot dezmembra, si nu toate tipurile de biblioteca incap acolo unde ti-ai dori tu.

Nu mai are rost sa discutam despre acea saltea de pat de dimensiuni regale care ar putea sa iti dea de furca inca de la iesirea din magazin…

Ai avut vreodata probleme cu design-ul unei camere din cauza calculului gresit al dimensiunilor si spatiului? Ai si alte idei despre cum am putea evita pe viitor astfel de probleme? Spune-ne si noua intr-un comentariu mai jos!

Lasă un răspuns