DIY sau idei creative pentru acasa

Iti place sa decorezi sau sa iti ornezi singura casa? Uneori e greu sa gasesti in magazine exact ce ai in minte, sau gasesti la preturi prea mari. Cu putina imaginatie sau un tutorial bun, poti schimba o perna simpla intr-un accesoriu care atrage toata atentia sau poti sa folosesti acelasi material pentru draperii si pentru cuvertura de pe pat.

Perne decorative

Iti plac pernele cu modele? Alege un model simplu de perna si tese pe ea volanase din dantela sau panglici de organza. In functie de modelul cusut, poti crea iluzia unei flori sau a valurilor. Chiar si atunci cand pernele isi pierd din volum, modelele tesute vor conserva putin din aspectul plin al pernei.

Cuvertura asortata draperiei

Iti place sa asortezi tot prin casa? Atunci vrei ca draperia din dormitor sa se asorteze cu covorul si cuvertura de pe pat. Alege sa cumperi acelasi material si pentru draperii si pentru cuvertura. Iar in plus, pentru o tinuta mai buna a cuverturii, alege inca un material potrivit pentru a o dubla.

Sticle imbracate in sfoara

Ai nevoie de o vaza in plus? Alege un borcan cu forma interesanta sau o sticla de vin si imbrac-o in sfoara groasa. Pentru a fixa sfoara trebuie sa folosesti un lipici pentru sticla sau banda dublu adeziva. Vei obtine o vaza cu iz rustic pe care o poti folosi ca si element de decor atunci cand nu pui flori in ea.

Draperii cu insertii de material

Vrei perdele noi dar iti plac perdelele pe care le ai deja? Alege sa adaugi detalii la ele. Poti sa tesi pe marginea lor o bordura de dantela asortata, sau nu, pentru a crea contrast si textura. Daca perdeaua nu este pana in podea,  poti insera la mijlocul ei o banda de material pentru a-i da un aspect nou.

Acelasi lucru il poti face si in cazul draperiilor. Alege sa cosi pe margini o banda de ciucurasi, iar atunci cand sunt adunate la margininile geamului, draperiile vor da senzatia de confort vizual si atrage atentia la acest detaliu.

Ce modificari ai face tu prin casa? Lasa-ne ideile proiectului tau DIY in randurile de mai jos!

Lasă un răspuns