Elemente esentiale unui somn linistit

Ai intampinat cel putin odata probleme cu somnul. Fie ca nu reusesti sa te deconectezi de la ziua incarcata sau nu iti gasesti locul in pat, iata cateva elemente care nu ar trebui sa iti lipseasca pentru un somn linistit.

Salteaua potrivita

Fiecare saltea are durata ei de viata. Daca a ta a devenit incomoda si este mai veche de 10 ani, ar trebui sa iei in considerare schimbarea ei. Daca te trezesti din somn ca sa iti cauti o pozitie comoda, sau daca dimineata te trezesti cu o senzatie de disconfort in spate atunci e timpul sa iei masuri.

Perna potrivita

La fel ca si pentru saltea, perna contribuie la calitatea somnului. Unii considera ca cel mai sanatos este sa dormi fara perna, majoritatea inca o folosim si nu ne imaginam patul fara ea. Ai grija insa,pentru ca o perna prea tare sau prea inalta poate crea disconfort pe timpul noptii, iar a doua zi te vei trezi obosit si cu dureri de spate si de gat. Opteaza pentru perne ortopedice sau perne clasice care nu se deformeaza in timp.

Lumina

Fiecare cu obiceiurile sale. Unii au nevoie de intuneric total in dormitor, in timp ce altii se odihnesc mai bine cu o lumina ambientala mereu aprinsa. Pentru a controla intunericul din camera vei avea nevoie de perdele si draperii pe masura. Opteaza pentru culorile preferate, iar in cazul draperiilor daca nu vrei materiale inchise la culoare atunci alege materiale mai groase chiar si in culori deschise.

Sunete ambientale

White noise sau sunetele ambientale sunt o varianta foarte populara pentru cei care au un somn agitat. Asta te va ajuta sa te deconectezi de la activitatile zilnice si iti va induce o stare de relaxare pentru un somn linistit.

O paturica grea

Pentru unii, patura sau plapuma cu care se invelesc trebuie sa fie mai grea. Aceasta te va ajuta sa te relaxezi dar iti va tine si mult mai bine de cald. In plus poti echilibra caldura de sub paturica cu o temperatura mai mica in camera unde dormi.

Nu uita nici de lenjeriile de pat. Daca acestea sunt prea aspre sau nu sunt schimbate suficient de des poti contribui la noptile agitate de care vrei sa scapi.

Care sunt sfaturile tale pentru un somn odihnitor? Ne-ar place sa citim parerile tale in comentariile de mai jos!

Lasă un răspuns