Feng Shui de baza

Feng Shui inseamna Vant si Apa. Este o practica prin care se aranjeaza spatiile locuite astfel incat sa fie in armonie cu tot ce e in jur. Este considerata o disciplina care foloseste concepte din geografie, filosofie, matematica, psihologie, astrologie, estetica in corelatie cu energia si fluenta spatiului.


Feng Shui-ul este mai mult decat un ghid de decorare pentru ca utilizeaza strategii similare planificarii arhitecturale.
Decorarea casei prin Feng Shui-ul are asadar implicatii mai mari decat cum atarnam perdelele, cum alegem culoarea zugravelii sau daca sa impingem scaunele de langa geam. Feng Shui-ul a evoluat rapid de la un trend nou in decorare interioara la un fenomen practicat atat de multi decoratori profesionisti, cat si de amatori. Decoratul si principile Feng Shui merg bine impreuna.

 

Nu trebuie pus un bambus in casa ca sa fie decorat in stil Feng Shui. Trebuie sa implicam miscari ale energiilor, deblocarea unor spatii pentru a lasa energiile pozitive sa poata circula prin toata casa.

Cei ce practica Feng Shui-ul se folosesc de toate resursele pentru a misca aceasta energie. Asta implica aduagarea de oglinzi, de apa, de plante, de culori, sunet, arome si multe altele.

 

 

Niste idei de baza ar putea fi:

  • Sa evitam sa asezam plantele pe jos in camere mici, ingramadite
  • Sa evitam holurile lungi, pentru ca energia fuge prea usor intr-un astfel de spatiu
  • Sa evitam luminarea excesiva a camerelor. Puteti alege lumini calde, cu spectru intreg
  • Aranjati canapele si fotoliile astfel incat cei care se aseaza pe ele sa poata vedea usa, pentru o conversare mai usoara
  • Evitati “supra-decorarea”. Puteti oricand sa va ia valul si sa aveti tendinta sa tot puneti obiecte in casa

Asadar, decorarea cu Feng Shui nu e dificila, trebuie doar sa “simtiti” spatiul in care traiti si sa urmariti armonia acestuia.

Culorile
Felul in care ne pot influenta culorile are o importanta mare cand vine vorba de decorare prin Feng Shui. Raspundem la culori in mod subiectiv. In China, decorarea cu ajutorul culorii rosii aduce noroc. Rosul este folosit des pe usile de la intrare. Pe langa rosu, si galben si movul sunt aducatoare de noroc. Galbenul este considerata o culoare imperiale si unii maestri ai Feng Shuiului il cred chiar mai benefic ca rosul.
Exista tot felul de metode in a face peretii sa arate bine si in culori tari. Sufrageriile sunt cele mai potrivite in a “purta” culori tari, cu conditia sa alegem o mobila in nuante atenuante.
O varianta mai simpla si totusi de efect este alegerea unui singur perete pe care sa-l varuim intr-o culoare puternica si astfel am asigurat un impact instant oricarei camere.


Care e culoarea ta preferata cu care de abia astepti sa-ti “imbraci” peretii?


Intr-un viitor articol va vom povesti si despre colturile importante din casa si cum sa maximizam forta lor.

Lasă un răspuns