Frumusetea lenjeriei albe de pat

La prima vedere s-ar putea spune ca lenjeria alba de pat este plictisitoare si greu de intretinut, ba mai mult, face dormitorul sa para impersonal si rece. Cu toate acestea, designerii de interior nu numai ca recomanda lenjeria alba de pat, ba mai mult, o iubesc la nebunie, pentru ca, in combinatiile potrivite, ea insasi devine un element de design. De ce este lenjeria de pat atat de iubita si de la moda? Hai sa vedem impreuna niste motive!

Lenjeria alba de pat face tonurile neutre sa fie mai calde

Frumusetea lenjeriei albe de pat

Frumusetea lenjeriei albe de pat

In general dormitoarele sunt decorate in tonuri blande, calde si neutre. Lenjeria alba de pat face ca peretii, mobilierul si restul de accesorii sa capete viata si sa vibreze, fara a deveni suparatoare. Mai mult, culoarea alba, calma si confortabila a lenjeriei va da intregului dormitor o atmosfera de pace si liniste, fara a deveni plictisitoare, pentru ca scoate in evidenta nuantele din jur si le da un plus de valoare estetica.

Lenjeria de pat alba este extrem de usor de accesorizat

Frumusetea lenjeriei albe de pat

Frumusetea lenjeriei albe de pat

Cand vine vorba de design interior, accesoriile sunt sufletul petrecerii. In ceea ce priveste accesorizarea patului, lucrurile stau destul de complicat daca folosim lenjerii puternic colorate sau cu modele incarcate si complexe, caci fac accesorizarea dificila. O lenjerie alba este ca panza unui tablou: poti adauga perne colorate sau cu model, poti adauga o cuvertura in culori puternice, texturata sau in nuante natur si neutre,  poti face aproape orice ca sa personalizezi patul si intreaga camera. Este foarte usor sa schimbi intreg look-ul unui pat cu numai cateva accente si cu mici jocuri de culori si texturi, pentru a redecora un intreg dormitor cu un minim de efort.

Lenjeria alba de pat permite camerei sa respire

Frumusetea lenjeriei albe de pat

Frumusetea lenjeriei albe de pat

Ziceam mai devreme ca pentru dormitoare se prefera in general nuantele neutre si calde. Cu toate acestea, designerii adopta uneori si stiluri mai complicate si mai incarcate. Pereti in culori puternice, tapet in culori tari si cu modele complexe, chiar alegerea unor culori mai inchise pentru dormitor (parchet, mobilier, chiar si pereti), toate acestea conduc la ingustarea plajei de optiuni atunci cand vine vorba despre accesorizarea patului. Lenjeria alba are darul de a crea o bresa intr-un noian de culori, texturi si modele,lasand camera sa respire si dand iluzia unei oaze de calm si pace. Evident, intr-o camera care este „puternica” din punct de vedere vizual, lenjeria de pat alba poate fi discret accesorizata cu perne sau paturi asortate decorului general, pentru un plus de simetrie si eleganta.

Lenjeria alba de pat nu necesita foarte mult efort pentru a arata bine

Frumusetea lenjeriei albe de pat

Frumusetea lenjeriei albe de pat

Ai zice ca albul este pretentios. De la haine, la lenjerie intima, la pantofi si chiar la zugraveala de pe pereti, albul necesita o ingrijire si o atentie speciale pentru a nu se murdari si pentru a arata in continuare proaspat si pur.

Ei bine, daca ne gandim la dormitoare, trebuie sa fim sinceri si sa recunoastem ca nu in fiecare zi dormitorul nostru arata ca in filmele de Hollywood sau ca reclama la o revista de design interior. Avantajul lenjeriei albe este acela ca poate arata curata, eleganta si proaspata chiar daca cearceaful este sifonat sau pernele nu sunt chiar perfect aranjate. O patura decorativa ce acopera partial patul este suficienta pentru a da dormitorului un aer sic, strengaresc si stilat, chiar daca patul facut de tine nu arata ca unul dintr-un hotel de 5 stele.

Lenjeria alba de pat echilibreaza orice design al dormitorului alegeti

Frumusetea lenjeriei albe de pat

Frumusetea lenjeriei albe de pat

… mai ales cand nu va puteti decide ce stil sa adoptati. Aici vorbim despre cuplurile care, odata ajunse la decorul dormitorului, pot avea pareri si solutii diferite cu privire la design. Daca el nu vrea sub nici o forma un tapet floral si romantic, iar ea nici nu va dormi in acea camera daca totul este intunecat si prea masculin sau minimalist, lenjeria alba este solutia de mijloc, pentru ca face orice design sa para aerisit si confortabil, chiar daca restul de decoratiuni si accesorii sunt in culori mai tari sau mai blande.

Tu te-ai gandit vreodata la avantajele lenjeriei albe ca parte a decorului? Ti-ar placea o astfel de lenjerie in jurul careia sa iti imaginezi si sa construiesti un decor si o ambianta?

2 thoughts on “Frumusetea lenjeriei albe de pat

Lasă un răspuns