Greseli decorative care fac spatiul sa para mic

Este o problema comuna in zilele noastre pentru chiriasii sau proprietarii de locuinte sa faca anumite compromisuri cand vine vorba de dimensiunile spatiului de locuit.

V-am obisnuit deja cu sfaturile noastre despre ,,cum sa decorezi” un spatiu mic, acum va vom impartasi idei despre ,,cum sa nu decorezi” intr-o incapere astfel incat spatiul sa nu para mic.

Ce greseli se pot evita?

  • Lumina – mai ales in aceasta perioada a anului, in care soarele apune foarte devreme, lumina ar putea fi unul dintre cele mai importante aspecte ale cresterii unui spațiu. Nu este vorba doar lumina, ci nivelurile de iluminare – surse multiple de lumina si structurare creativa. Ganditi-va la o lampa de podea cu un arc sau o lampa cu plug-in, spre deosebire de sursele de lumina voluminoase.Greseli decorative care fac spatiul sa para mic
  • Lupta cu dimensiunile – cu alte cuvinte, nu fortati nota! Daca nu aveti loc pentru masuta de cafea in living, inghesuirea ei nu e o solutie. O varianta mai buna e sa renuntati la ea sau inlocuiti-o cu un raft in continuarea canapelei pe care sa asezati revistele si telecomanda.
  • Mobilier multifunctional – un mobilier nu ar trebui sa indeplineasca o singura functie. Exista atat de multe solutii inventive! Rafturi care se transforma intr-o masă, de exemplu. 
  • Decor prea intunecat – de obicei, obiectele decorative intunecate fac ca un spatiu sa para mai înghesuit. Daca se intampla sa aveti deja o piesa intunecata (o canapea superba neagra), imbracati-o cu perne decorative colorate. Luminati, de asemenea podelele cu un covor in culori deschise.
  • Delimitarea camerelor – daca aveti mai multe camere, ajutati casa sa para mai spatioasa prin unirea vizuala a incaperilor. Acest lucru il puteti face prin folosirea unei singure palete de culori sau a unui stil general. Greseli decorative care fac spatiul sa para mic
  • Spatiul de stocare nu este optimizat – din nou, ganditi-va la modalitati gratioase si arhitecturale de a ascunde lucruri suplimentare. De exemplu, nu stocati bagajele goale, stocati inauntru hainele pe care nu le folositi.
  • Ferestre incarcate – daca nu poti lasa ferestrele descoperite, alege sa le decorezi cu un singur rand de textile. Opteaza pentru perdele dintr-o tesatura mai densa, in culori deschise, eventual apropriate de nuanta peretilor.

Daca si tu ai un apartament mic si iti doresti sa-l faci sa arate mare, asigura-te ca nu vei face greselile de mai sus!!

Lasă un răspuns