Greseli decorative de evitat cand ai oaspeti

Acum ca sezonul colindatorilor se apropie, a sosit momentul sa adaugi cateva retusuri decorului din casa, pentru a face ambianta cat mai primitoare pentru cei care vin in vizita.

1. Curata si lustruieste inainte sa inlocuiesti

Probabil acum nu e cel mai bun moment sa inlocuiesti tot din casa, insa e un bun moment sa redai viata si stralucirea suprafetelor. Cu o solutie speciala pentru lemn poti reda stralucirea pardoselii, iar in cazul suprafetelor cu gresie, acum e momentul sa cureti rosturile de praful si murdaria adunata peste an.

2. Echilibreaza sau rearanjeaza decorul peretilor

Daca tablourile si ramele foto agatate acum cateva luni sunt prea sus sau prea aglomerate, acum e cel mai bun moment sa regandesti pozitionarea lor. La o cautare rapida pe Pinterest, poti gasi o multime de tutoriale despre cum sa decorezi perfect un perete.

3. Perdele si draperiile sunt prea lungi sau prea scurte


Atunci marginea de jos a perdelelor si draperiilor este vizibila, dar prea scurta sau prea lunga, efectul optic este unul neplacut. Obiectivul e sa fie de dimensiunea potrivita astfel incat nimeni sa nu observe ca e ceva in neregula cu ele.

4. Luminile fac diferenta intr-o ambianta placuta


Becurile cu lumina calda sunt mai placute pentru ochi. Daca inca mai ai neoane in casa sau becuri cu lumina alba, rece, acum e momentul sa le inlocuiesti sau sa adaugi cateva lumanari pentru a “indulci” ambianta vizual.

5. Locuri confortabile la masa, pe canapea sau fotolii


A sedea confortabil pe un loc face diferenta intre o intalnire placuta si una inconfortabila cu dureri de spate. Daca scaunele nu sunt foarte confortabile sau sunt reci, adauga perne pentru sezut. Daca fotoliul sau canapeaua au nevoie de un suport pentru spate, adauga perne decorative colorate. Acum e momentul potrivit pentru acele pernute cu mosi, reni sau brazi colorati.

Inainte de a primi musafiri in vizita, e bine sa arunci o privire critica prin incaperile unde ii vei primi. O gazda buna e cea care isi va face musafirii sa se simta ca acasa.

Lasă un răspuns