Hamacul in decorul interior – ce optiuni avem?

De cate ori ne gandim la hamac, in minte ne vine o gradina cu pomi, o terasa de lem sau poate un chiosc. Ce poate fi mai placut decat sa ne odihnim in mijlocul naturii, lenevind intr-un hamac, citind, motaind sau impartasind clipe minunate alaturi de prieteni?

Dar hamacul in decorul interior – ca obiect de mobilier si unul decorativ deopotriva, incepe sa capete o popularitate din ce in ce mai crescanda. Nu iti vine sa crezi ? Astazi vom vedea ce optiuni avem si cum am putea introduce hamacul in decorul interior pentru un plus de placere. Si, de ce nu, pentru un plus de efect estetic cu siguranta original si inedit.

Hamacul clasic in spatii mari

Hamacul clasic in spatii mariCea mai importanta problema pe care o vei avea daca doresti sa iti instalezi un hamac in living sau in dormitor este spatiul disponibil. Cu cat o camera este mai mare, cu atat hamacul se va potrivi mai bine in decor, fara sa te incurce. Daca ai la dispozitie un spatiu generos, poti incerca un hamac cu prindere in doua puncte, sau unul cu prindere in patru puncte – pentru mai multa siguranta.

O a doua problema de rezolvat este tipul de hamac pe care il alegi. Cele de gradina cu ochiuri de plasa in culori neutre sunt potrivite incaperilor in care vrei sa adaugi hamacul ca un element decorativ si de mobilier subtil, care nu atrage atentia. Un decor clasic sau care urmareste o anumita tema sau epoca poate integra un hamac in culori deschise, neutre, pentru mai multa armonie.

Daca insa ai deja in camera un decor modern / minimalist / industrial – atunci poti alege un hamac foarte viu colorat pe care sa il transformi in element-accent al camerei. Materialul poate fi si el mai rafinat, in ton cu decorul déjà existent. Culoarea hamacului este in general dictata de stilul in care este gandita camera si de celelalte elemente decorative prezente.

Hamacul modern in spatii mici si mari

Hamacul clasic in spatii mariHamacele moderne vin cu o serie de modificari de design care le transforma in obiectele de mobilier perfecte chiar daca spatiul este mare sau mic. Vorbim despre hamacele pe cadru de lemn – destul de voluminoase, dar uneori de preferat decat cele prinse in tavan sau pereti – si hamacele de tip scaun – de obicei pentru o singura persoana. Acestea din urma se prind intr-un singur punct in tavan si pot deveni obiecte-focus in orice design modern, oferind si mai mult spatiu pentru relaxare.

Cum decoram hamacul de interior?

Hamac scaun + 2 perne
In functie de designul / stilul deja existente in camera, hamacul poate fi decorat si accesorizat in nenumarate feluri. Una dintre cele mai simple solutii este decorarea cu pernute decorative colorate care adauga confort si frumusete intregii incaperi. Pentru un aer mai boem, poti acoperi hamacul cu o cuvertura subtire, crosetata, cu franjuri, in stil hippie.

Daca vrei un decor mai rustic, o patura cu motive clasice poate schimba complet aspectul incaperii. Decorurile industriale si minimaliste reclama hamace de dimensiuni medii din materiale moderne, transparente sau translucide, cu insertii metalice sau decorate cu accesorii din piele.

Indiferent ce alegi, ai la dispozitie nenumarate variante de a stiliza hamacul in decorul interior. Tot ce trebuie sa faci este sa ii gasesti locul potrivit in camera si sa iti lasi imaginatia sa ia deciziile importante !

Lasă un răspuns