Idei decorative de pus in aplicare cand stai in chirie

Atunci cand stai in chirie, de cele mai multe ori este dificil sa te desfasori creativ si sa adaugi elemente de decor care sa iti exprime personalitatea sau sa te faca sa te intorci cu drag la noua ta casa.

Unii proprietari iti vor permite sa faci schimbari in anumite limite, in timp ce altii vor insista sa nu bati cuie in peretii lor si nici sa schimbi nimic din ceea ce exista deja.

Cu toate acestea, ai la indemana cateva idei decorative pentru a-ti face casa mai placuta si mai vesela fara sa produci pagube si fara sa ii dai proprietarului motive de suparare.

1. Pernute colorate

1Nimeni nu poate sa iti reproseze faptul ca adaugi cateva pernute colorate canapelei, fotoliilor sau podelei. Daca ai deja cativa pusiori de perna disponibili, cel mai simplu este sa le cumperi cateva fete de perna colorate pe gustul tau. In functie de cromatica pe care o alegi, noile tale pernute decorative pot da intregului ansamblu un aer vesel si jucaus, trezind la viata si cel mai neutru sau plictisitor design.

2. Un covor

2Alege-ti un covor colorat, pufos, sau clasic – si nu uita sa pui covorul existent la pastrare in cele mai bune conditii. In orice camera alegi sa il pui, covorul are rolul de a da coerenta vizuala camerei si de a crea dimensionalitate, contrast si textura in orice spatiu.

3. Cutii si solutii inteligente de depozitare

3Stii acele cosuri, cutii, si cufere din ratan sau carton colorat? Ele pot juca un deosebit rol decorativ, adaugand un plus de farmec unui decor mai neutru sau plictisitor. Mai mult de atat insa, ele sunt spatii ideale de stocare si le poti folosi cat de creativ iti doresti.

4. Lampa de citit

4Stii care este unul dintre cele mai importante elemente decorative din orice camera? Lumina! O lampa bine aleasa ofera culoare, caldura, contrast, adancime si intimitate oricarui spatiu. In plus, daca iti iei un astfel de element de iluminat de buna calitate, atunci cand il iei cu tine cand te muti, poti fi sigur ca iti va oferi aceeasi senzatie de acasa oriunde alegi sa locuiesti data viitoare.

5. Plante decorative, gradina terrarium sau masuta de cafea cu… natura

5Nimic nu se compara cu frumusetea pe care ti-o ofera natura. Daca ai timpul si cunostintele necesare pentru a ingriji cateva plante de apartament, atunci problema decorului cand stai in chirie e ca si rezolvata. Pe langa beneficiile pe care aceste plante le vor avea asupra sanatatii tale, niste ghivece bine alese cu plante bogate si colorate pot fi singurul decor de care ai nevoie.

Daca nu poti avea grija de plante in mod activ, atunci o gradina terrarium este urmatoarea varianta. Frumoasa si exotica fara sa necesite nici un pic de timp sau de efort din partea ta, gradina terrarium poate fi un element decorativ ce imbina utilul cu placutul.

Daca esti o persoana creativa si chiar vrei sa iti decorezi noua locuinta facand compromisurile potrivite, poti imbina masuta de cafea si gradina in acelasi obiect de decor. Exista nenumarate tutoriale care te invata cum sa iti creezi un astfel de obiect de mobilier de unul singur. Beneficiile sunt evidente, caci vei avea parte atat de mobila noua, cat si de un decor iesit din comun.

Tu cum ti-ai decorat locuinta cat timp ai stat in chirie? Ai si alte idei pentru cei care vor sa se mute intr-un spatiu nou si sa il decoreze fara prea multe batai de cap?

Lasă un răspuns