Idei decorative pentru baile mici

Una dintre cele mai des intalnite provocari in amenajarile interioare este amenajarea unui spatiu mic. Daca nu esti printre norocosii care locuiesc in propria casa, atunci stii cat de aglomerata poate deveni o baie de la bloc. Afla cateva trucuri prin care poti transforma un spatiu inghesuit din baile mici intr-un spatiu aerisit in care te poti misca.

Iata 5 trucuri care te pot ajuta sa creezi iluzia spatiului intr-o baie mica:

  1. Goleste spatiul

Idei pentru baile mici

Inafara de obiectele sanitare, nu mai ai nevoie de prea multe in baie. Asa ca acum poti scoate dulapurile si rafturile de pe pereti, si chiar si cosul de rufe inghesuit in colt. Atunci cand eliberezi spatiul de pe pereti creezi senzatia unui loc mai aerisit. In schimb, foloseste spatiul de sub chiuveta pentru detergentii din baie si spatiul liber de sub cada daca ai acces la el.

  1. Iluzii optice si transparente

Idei pentru baile mici

Daca ai nevoie de un raft la oglinda sau o perdea de dus, atunci alege modele transparente. Vizual ele nu vor mai ocupa la fel de mult loc. In plus, poti opta pentru o oglinda mai mare la chiuveta sau chiar un perete intreg acoperit cu oglinda. Iluzia optica creata va dubla spatiul existent.

  1. Mai multa lumina

Orice incapere bine luminata este mult mai spatioasa. Opteaza pentru becuri mai puternice pentru lustra sau pentru spoturile de la oglinda. Daca inca nu ai montate sporturile, atunci acum e un moment foarte bun de adauga mai multa lumina aici.

  1. Cromatica deschisa

Ai auzit de nenumarate ori ca nuantele pastelate maresc optic un spatiu. Asta se aplica si in cazul baii. Alege o vopsea deschisa sau alba, tapet in culori pastelate si modele discrete si textilele din baie precum prosoapele de maini sau covorasul de baie pot fi si ele cat mai deschise la culoare.

  1. Obiecte decorative mici

Incepand cu obiectele sanitare si terminad cu dulapul de pe perete, alege versiunea lor medie sau mica pentru mai mult spatiu liber. O chiuveta prea mare poate ocupa intil spatiul intr-o baie. Alege o versiune mai mica sau un model care se potriveste mai bine. Acelasi sfat se aplica si cadei de baie. Stim ca e minunat sa petreci ore in cada cu vibromasaj, dar poti opta si pentru modele clasice in locul celor pe colt.

Care sunt provocarile pe care le-ai intampinat tu in decorul baii? Spune-ne si noua intr-un comentariu!

 

Lasă un răspuns