Idei inedite pentru decorul scarii interioare

Sarile unei case sunt de multe ori neglijate atunci cand vine vorba despre design si decoruri inedite. Cu toate acestea, posibilitatile sunt nenumarate atunci cand vrei sa iti pui in valoare personalitatea si sa dai casei tale un aer modern, amuzant si unic. Hai sa vedem astazi cateva idei inedite pentru decorul scarii interioare!

1. Mochete si traverse

Idei inedite pentru decorul scarii interioareMochetele si traversele pentru scari reprezinta cel mai simplu mod in care sa insufli culoare si viata scarilor interioare. Poti alege de exemplu traverse viu colorate pentru a accentua scarile si a crea contrast cu celelalte elemente ale design-ului. Print-urile neobisnuite sau imprimeurile geometrice, abstracte sau florale sunt tot atatea idei usor de pus in practica. Daca te simti indraznet, poti incerca si animal print-uri sau combinatii de culori puternice pentru a pune in valoare scarile si decorul care le inconjoara.

2. Vopsea

Idei inedite pentru decorul scarii interioareDe ce nu ti-ai crea tu singur scarile interioare pe care le visezi, folosindu-te de vopsea? Daca nu gasesti o mocheta care sa iti placa sau nu vrei sa acoperi scarile cu traverse deloc, iti poti crea propria vopsea – si culoare – care sa se potriveasca cu intreg ansamblul. In acest exemplu a fost aleasa o nuanta interesanta de rosu care se afla in simetrie cu celelalte obiecte de decor pe nuante de rosu. In plus, bordura neagra, impreuna cu peretii si balustrada albe ofera contrast si eleganta, asortandu-se cu celelalte elemente negre din decor. Alegand vopseaua potrivita poti crea o noua schema de culori si un decor complet, integrat, astfel incat sa pui scarile in evidenta intr-un mod ingenios.

3. Folie autoadeziva

Idei inedite pentru decorul scarii interioareCum ar fi daca nu ai decora suprafata treptelor, ci baza acestora? Desigur, te poti gandi sa vopsesti baza fiecarei trepte intr-o nuanta viu-colorata sau una care sa ofere contrast, dar nimic nu se compara cu zecile de oportunitati pe care ti le ofera folia autoadeziva. Poti alege una cu aspect de marmura, pentru a le da treptelor un plus de eleganta sofisticata. Poti alege una colorata, in stil vintage, pentru a crea contrast, culoare, o schema cromatica deosebita si un decor inedit. Trebuie sa tii minte ca trebuie sa lipesti folia corect, astfel incat sa se integreze perfect cu suprafetele si cu decorul general.

4. Banda adeziva

Idei inedite pentru decorul scarii interioareTe-ai gandit vreodata sa iti decorezi scarile interioare cu banda adeziva colorata? In primul rand ar trebui sa alegi un astfel de produs intr-o culoare care contrasteaza cu culoarea scarilor si se integreaza, de asemenea, in decorul general. Prima si cea mai importanta regula este sa o lipesti drept pentru a obtine un efect vizual desavarsit. Benzile adezive pot fi folosite pentru a crea diverse tipuri de decor al treptelor, dar si ca borduri pentru traverse. Desigur, poti alege mai multe latimi de banda adeziva si mai multe culori pentru un efect deosebit. Procedeul de aplicare nu este dificil daca reusesti sa lipesti benzile drept atat la baza treptelor, cat si pe suprafata lor.

5. Lumina

5Unul dintre cele mai subtile dar memorabile tipuri de decor al scarilor interioare il reprezinta lumina. Fie adaugi pe perete in dreptul fiecarei trepte cate o sursa de lumina cu LED, fie luminezi fiecare treapta cu siruri de lumini sa alege sa le iluminezi de dedesubt, posibilitatile sunt nenumarate. In afara de faptul ca efectul vizual este spectaculor, luminarea treptelor interioare este o solutie extrem de utila pentru toti membrii familiei.

Tu cum ti-ai decora scarile interioare ale casei? La ce alte solutii te mai poti gandi?

Lasă un răspuns