Idei pentru amenajarea balconului mic

Aveti planuri pentru (re)decorarea balconului, dar va confruntati cu problema spatiului mic? Cu un strop de inspiratie si ideile potrivite, va puteti transforma rapid balconul intr-o mini-oaza de relaxare. Adaugati in surdina muzica preferata, alaturi de o limonada rece, si aveti la dispozitie un nou spatiu in care sa va petreceti diminetile proaspete de vara.

– Chiar si cele mai mici balcoane pot fi decorate cu stil, fara a cheltui o avere cu planurile de amenajare. Cheia decorarii consta in atmosfera nou creata! Cum amenajam un balcon si nu o camera interioara, e ideal ca acesta sa dea cat mai mult senzatia de spatiu in aer liber. Pentru asta avem un ajutor de nadejde – plantele in ghiveci. Alegeti plantele preferate si variati-le cu noi specii (includeti si speciile cataratoare), plantate in ghivece cochete. Astazi avem la dispozitie intregi colectii de ghivece din care ne putem alege modelele favorite.

 

 

 

 

 

 

 

– Combinati culorile! Alegeti culori calde si combinati-le cu nuante pastelate, apoi adaugati o nota binemeritata de verde, ce ne duce cu gandul la gradinile imperiale. In special in cazul balcoanelor mici, culorile sunt esentiale pentru a conferi balconului nota intima, de spatiu de relaxare. Alegeti plante cu flori colorate, combinati-le cu cateva ghivece cu condimente si adaugati alte pete de culoare, din obiecte decorative. Rozmarinul, oregano, patrunjelul, cimbru pot fi crescute cu succes chiar si in balcoanele de apartament. Iar asa aveti mereu la indemana condimente proaspete, extrem de benefice pentru sanatate!

 

 

 

 

 

 

– Pentru inca un strop de verde, alegeti un covor pentru exterior care imita iarba sau un covor cu textura rezistenta la murdarie si usor de intretinut.

– Iar cum orice spatiu de relaxare are nevoie de mobilierul potrivit, alegeti doua fotolii sau scaune, tapitate cu perne colorate, din bumbac. Daca spatiul va permite, improvizati un mic spatiu de socializare sau lectura, cu ajutorul unei bancute din lemn sau paleti. Aranjati-o cu o cuvertura colorata, o perna pufoasa si eventual o mica masa pentru bauturi si gustari.

 

 

 

 

 

 

 

– Daca spatiul mic nu va permite sa puneti in aplicare toate ideile de mai sus, limitati-va la varianta preferata. In cazul in care florile sunt pasiunea voastra, decorati balconul cu multe ghivece, adaugati o traversa colorata si un scaun confortabil, din care sa admirati privelistea, la ceas de seara.

 

 

 

 

 

 

– Evitati sa va transformati balconul in spatiu de depozitare! Pentru a-l decora ca loc pentru relaxare e nevoie sa mutati in prealabil toate cutiile, obiectele vechi sau alte lucruri care ar limita din spatiu.

 

 

 

 

 

 

– Daca aveti la dispozitie un balcon inchis cu geamuri, alegeti o draperie sau o perdea in culori deschise, care rezista la soare. In plus, aveti astfel parte si de o nota de intimitate. Gasiti la Atria modele variate de perdele & draperii!

 

 

 

 

 

 

 

 

– Iar spre finalul amenajarii balconului, asigurati-va ca ati adaugat si cateva obiecte decorative, in stilul ales. Ideale sunt felinarele, obiectele cu alura vintage, vazele si lampile decorative, dar lista ramane deschisa in functie de propriile preferinte…

Voi ce idei ati pus pana acum in practica?

Surse imagini: stylisheve.com, decoist.com

Lasă un răspuns