Idei practice pentru decorul de Craciun

Se apropie cu pasi repezi Craciunul si magia Sarbatorilor pluteste deja in aer. Casutele sunt inzapezite mai ceva ca-n povesti, iar frigul de afara pare sa anunte o iarna lunga…

Intre timp, cuibariti fiind la caldura pe la casutele voastre drage, va propunem cateva idei utile pentru decorul casei, de Craciun. Sunt cateva idei practice, pe care le puteti realiza singuri singurei, fara sa dati prea multi bani pe decoratiuni.

  • Pentru o tenta sclipicioasa, vopsiti conurile de brad cu un strat de vopsea cu sclipici (o puteti gasi usor la papetarii sau la galeriile de arta). In cazul in care nu aveti timp pentru acest decor manual, cumparati cateva astfel de conuri direct din magazine. Le puteti adauga mai apoi si in alte ornamente de Craciun, cum ar fi cosuletele decorative sau bolurile cu aranjamente.
  • Avem aici si o idee mai creativa – lumanari in sticlele goale de vin.
  • Expuneti felicitarile de Craciun!

Fie ca aveti o colectie mai veche de felicitari sau tocmai ati primit una de la micutii vostri dragi, incercati sa le expuneti undeva la vedere. Le puteti aseza si in brad, in aranjamentele de pe masa sau pe frigeder (lipindu-le de magneti).

  • Transformati-va pernele in accesorii decorative!

Cum puteti face asta? Nimic mai simplu! Folositi panglici albe late si infasurati perna asemeni unui cadou. La final adaugati o funda mare sau un ornament de la o punga pentru cadouri. Combinati ideala e perna rosie cu pangliac si funda alba!

  • Pentru decorul mesei de Craciun puteti lega fundite colorate scaunelor (asemeni scaunelor din salile de nunti)!
  • Realizati propriul aranjament de Craciun!

Intr-o vaza sau un bol aranjati cateva crengute de brad (pe care le puteti pulveriza de efect, cu spray auriu sau argintiu). Adaugati in decor Mosuleti, fundite sau globuri in miniatura.

  • Decorul plutitor

Umpleti pe jumatate cateva pahare cu apa si adauga un strop de colorant alimentar, pentru a colora astfel apa. Introduceti in pahar cate o lumanare (mica si usoara) si decorul plutitor e gata!

  • Ornamente agatate

Agatati in spatiile disponibile cateva ornamente de Craciun (de exemplu crengute de brad, legate cu panglica si fundita si insotite de globuri in miniatura). Le puteti folosi si in casa, dar in special pentru decorul exterior.

  • Decor luminos in forma de brad

Puteti sa va decorati si celelalte camere, cu lumini aranjate in forma de brad. Pentru asta veti avea insa nevoie de cateva cuie in care sa agatati luminitele sau puteti folosi cu atentie dublu-adezivul.

  • Pentru un decor mai indraznet, puteti utiliza obiecte obisnuite (o scara proaspat vopsita, un cufar, un butoi) pe care cu un pic de munca si indemanare (folosind vopsea si cateva panglici si ghirlande) sa le transformati in minunate obiecte decorative, cu iz de Craciun!

Revenim si cu alte idei! Intre timp asteptam si propunerile vostre! 🙂

Spor cu pregatirile si curatenia!

P.S. Aveti mai jos cateva imagini care sa va inspire!

via flickr.comvia mywaysunshine.comvia pinterest.comvia pinterest.comvia pinterest.comvia rd.comvia rd.comvia rd.comvia rd.comvia stylisheve.com

 

Lasă un răspuns