Idei si sfaturi pentru camera de copil

Saptamana aceasta sarbatorim copiii. Vine 1 iunie si ne-am gandit sa va incantam cu niste camere de copii foarte inspirate. Am gasit si cateva stafuri care v-ar putea ajuta in caz ca amenajati astfel de camere.

 

Culorile potrivite oricarei camere in functie de varsta

Pentru copilasi pana in 3 ani

Peretii in tonuri neutre de gri sunt perfecti pentru nou nascuti. Pentru a oferi caldura camerei se adauga accente verzi-galbui, roz pal, albastru pal in cazul baieteilor. Acestea pot fi sub forma de dungi sau patrate. La fel, covorase colorate ar putea destinde atmosfera. Mobila de preferat sa fie in culori pale.

 

Camere de baietei – varsta intre 4 -12 ani

Tonuri de albastru si verde, combinate pot fi de efect, mai ales daca e adaugata mobila de lemn si parchet cat mai natural. In rest imaginatia poate sa o ia razna, cu motive pe geamuri, adaugiri pe pereti.

Am gasit cateva camere extrem de creative pentru niste copii tare fericiti care pot sa se laude ca stau in camere de poveste.

Camere de fetite – varsta intre 6-12 ani

Rozul este oarecum culoarea evident preferata de majoritatea. Pentru a ne asigura ca nu devine mult prea dulce, sugeram integrarea a cat mai multe printuri in tonuri puternice de rosu, portocaliu, mov. Aceste culori pot fi folosite in covoare, tot felul de accesorii, perdele, dau poate chiar piese de mobila ori pereti. Secretul este temperarea lor cu pereti albi, sau mobila in culori neutre.

Ghid de siguranta pentru camera copilului

Gandeste-te la pozitionarea patului.

Acesta nu trebuie sa fie direct sub geam, calorifer, sau orice alte obiecte in care s-ar putea copilul lovi.

Nu atarnati oglinzi sau alte obiecte grele deasupra patului.

Bucatiile de mobilier ar fi indicat sa fie fixate pe perete pentru a evita caderea acestora.

Evitati sertarele deschise care ar putea fi folosite pentru a se urca pe ele.

Evitati paturile supraetajate pentru copii mai mici de 6 ani. Paturile mai inalte, de tip cabina sunt ideale pentru a depozita jucarii sau orice in ele.

Din majoritatea imaginilor veti observa cat de mult spatiu de poate salva folosind astfel de paturi sau construind in jurul patului portiuni de joaca ori lectura, daca se opteaza pentru urcarea patului cat mai la inaltime.

Grija mare la prize, incercati sa le acoperiti, la fel si cablurile, nu lasati cabluri neacoperite ori fixate in preajma copiilor. 

 

Iar la noi puteti gasi accesoriile de care aveti nevoie sa infrumusetati orice camera de copil.

Gasiti perdele cu motive din desene animate

Covoare colorate si rupte din basme – pentru care pe facebook gasiti si un concurs

Seturi patut de bebe

 

Lasă un răspuns