Intretinerea covoarelor intr-o casa cu caine

Ai un caine pe care il lasi si in casa. Sigur ai si covoare. La fiecare curatenie observi ce diferenta e intre cum arata covorul inainte si dupa ce termini curatenia. Exista cateva trucuri care te pot scuti de inlocuirea prea deasa a covorului preferat atunci cand locuiesti cu „prietenul tau cel mai bun”.

Cainele si covoarele

Un caine curat inseamna o casa mai curata. In functie de rasa aleasa, acestia pot lasa foarte mult par sau necesita o tunsoare frecventa. Alege sa-i faci baie regulat, iar astfel covorul tau nu se va imbacsi de mirosul de caine. Nici periatul blanii nu trebuie neglijat, chiar si la rasele cu par scurt. Asa vei aduna mai putin par cand aspiri si vei observa o diferenta si la tapiteria canapelei sau a fotoliilor.

Obisnuieste cainele de mic cu spalatul labutelor atunci cand intra in casa. Pentru cei care locuiesc la bloc, acest obicei va fi mai usor de format, insa cei care au curte si permit cainelui oricand sa intre in casa, mentinerea labutelor curate va fi mai dificila. In schimb poti opta sa-i restrictionezi accesul in zonele cu covoare, precum sufrageria sau dormitorul, si sa stea doar in bucatarie sau  hol.

Repara micile accidente cu apa minerala. Urmele de labute sau murdaria de la un pui inca nedresat pot sa pateze iremediabil un covor. Pentru a remedia cat mai bine problema, toarna putina apa minerala pe pata, iar apoi tamponeaza zona cu un prosop pentru a absorbi pata. Evita sa freci pata pentru ca asa va patrunde in profunzimea fibrelor. Repeta procesul pana scoti toata murdaria.

Atentie la dieta patrupedului. Stiai ca mancarea cu aditivi coloranti poate pata mai tare decat mancarea fara coloranti? Alege hrana fara astfel de aditivi, iar accidentele de pe covor vor fi mai usor de curatat.

Si covorul are nevoie de atentie. De fiecare data cand mai cureti cate o pata, poti aspira covorul pentru a-l usca. Dar acesta trebuie curatat saptamanal de surplusul de par, fie periindul fie aspirand. Intretinerea lui constanta ii va asigura o durata de viata mai lunga.

Atunci cand vine momentul sa il schimbi, opteaza pentru modele din fibre naturale sau covoare potrivite pentru exterior, care rezista mai bine la uzura si curatari dese. In schimb, evita covoarele pufoase cu fire lungi. Acestea vor fi mai greu de curatat in profunzime acasa. Cea mai simpla alegere este cea a covoarelor cu modele geometrice pe intreaga suprafata in locul covoarelor uni.

Ai caine sau pisica? Ce trucuri folosesti pentru intretinerea covoarelor? Spune-ne in comentariile de mai jos!

Lasă un răspuns