Intretinerea prosoapelor si halatelor de baie

Cu totii iubim senzatia aceea de curatenie si prospetime pe care o avem dupa dus, impreuna cu atingerea catifelata si calduroasa a unui prosop de buna calitate sau al unui halat de baie pufos. Dar aceste obiecte de baie au nevoie de ingrijire speciala pentru a le mentine curate, igienice si moi pentru mai mult timp.

Nimeni nu savureaza senzatia pe care ne-o lasa un prosop aspru, muced sau care miroase neplacut – ca sa nu mai vorbim despre halatale de baie care ajung in asemenea conditii. Desigur ca nici nu ne dorim sa ne schimbam prosoapele la 2-3 luni, deci trebuie sa avem mare grija de ele. Hai sa vedem astazi cum iti poti intretine prosoapele si halatele de baie pentru a te bucura de ele mai mult timp!

Intretinerea prosoapelor si halatelor de baie

Cat de des speli prosoapele si halatele de baie si cum?

  • Spala prosoapele dupa maxim trei folosiri pentru a le impiedica sa prinda un miros neplacut si sa dezvolte bacterii

  • Spala halatele de baie (sau du-le la curatatorie) dupa maxim cinci utilizari pentru ca ele sa isi pastreze igiena, prospetimea si textura placuta a materialului.

  • Spala prosoapele si halatele de baie la o temperatura de 60 de grade pentru ca majoritatea bacteriilor mor la astfel de temperaturi mai crescute.

  • Trebuie sa te asiguri ca respecti recomandarile producatorilor in functie de tipul de material din care sunt facute prosoapele si halatele de baie. Un prosop de bumbac egiptean de calitate trebuie igienizat dupa alte reguli decat unul confectionat din fibre sintetice.

  • De asemenea, un halat de baie super absorbant trebuie igienizat in conformitate cu materialul din care este confectionat pentru a nu ii deteriora calitatile.

  • Nu pune mai mult detergent cand speli prosoapele sau halatele de baie pentru ca ele vor absorbi detergentul in exces si risca sa dezvolte bacterii mai repede.

  • Daca unele prosoape au capatat deja un miros neplacut, spala-le in masina si adauga in cuva bicarbonat de sodiu si 10 ml de otet. Nu adauga si balsam de rufe, dar spala-le tot la 60 de grade.

Intretinerea prosoapelor si halatelor de baieCum usuci prosoapele?

De multe ori dupa ce folosim functia de centrifuga de la masina de spalat ne dam seama ca prosoapele de baie si halatele sunt batatorite. Pentru a evita asemenea problema si a pastra prosoapele si halatele de baie pufoase pentru mai mult timp, iata cateva sfaturi de care poti tine cont:

  • Scoate prosoapele si halatele imediat din masina de spalat dupa ce ai incheiat ciclul de spalare pentru a evita batatorirea sau formarea de mucegai

  • Scutura bine de tot fiecare prosop in parte pentru a uniformiza tesatura si a-I reda forma si directia initiale

  • Intinde prosoapele afara sau pe balcon – unde ai cel mai mult spatiu disponibil de fapt. Uscarea prosoapelor in baie unele peste altele si inghesuite pe sarma nu este o idee buna pentru ca se batatoresc si se usuca mai greu – umezeala prelungita favorizeaza formarea bacteriilor, a mucegaiului si a mirosurilor neplacute.

  • Daca ai o masina de uscat, pune in ea cateva bile de uscare atunci cand usuci prosoapele si halatele de baie pentru ca ele sa ramana pufoase.

Tu cum iti igienizezi prosoapele si halatele de baie? Folosesti si alte trucuri?

Lasă un răspuns