Livingul e noul birou de acasa?

Din ce in ce mai multi dintre noi lucreaza de acasa (sau lucreaza si acasa dupa orele de program), preferand un mediu familiar, comod, placut si destins in care sa ne desfasuram activitatile zilnice.

Canapeaua si masuta de cafea incep sa devina mai degraba elementele unui birou decat ale unei sufragerii, si tot mai multi designeri de interior incep sa isi puna problema combinarii functionalitatii mobilei cu gradul sporit de confort pe care ar trebui sa il ofere celor care lucreaza de acasa.

In ultimii ani, tendintele in designul interior par a suferi modificari, in functie de cererea tot mai mare care vine dinspre clienti: „lucram din sufragerie, avem nevoie de mobilierul potrivit.”

Cum sa iti transformi sufrageria intr-un birou, fara a ii altera aspectul si rolul? Hai sa vedem cateva inovatii in domeniul designului care ii va bucura pe toti cei care trebuie sa lucreze de acasa.

  1. Fotoliul multifunctional

1Daca ne-ar placea sa lucram la birou, am lucra la birou. Dar preferam sa lucram de acasa pentru a fi impreuna cu cei dragi si penru a ne simti „ca acasa”, chiar daca muncim.

Un astfel de avanpost confortabil al muncii de acasa o poate reprezenta un fotoliu multifunctional, ce este prevazut din constructie cu masuta pentru laptop si un suport fie pentru mouse-pad, fie pentru documentele necesare lucrului. Utilizand tapiterie moderna, in culori vesele si texturi placute, centrate pe un design futurist si usor de folosit indiferent de dimensiunea sufrageriei, aceste fotolii-birou sunt o alegere excelenta.

  1. Standul de laptop

2Dincolo de micile masute pentru laptop pe care le putem folosi cand stam in pat, standurile speciale pentru laptop vin ca o extensie a… canapelei. In timp ce stai confortabil in propria-ti sufragerie, acest stand devine un mini-birou pe care iti poti desfasura activitatea fara sa depui prea mare efort. In plus, astfel de birouri sunt compacte, extensibile (le poti „ascunde”) sub canapea cand termini munca si usor de folosit in orice combinatie canapea – fotoliu – otoman.

  1. Masa de sufragerie convertibila

3Unii designeri de interior au mers chiar si mai departe si au creat mese de sufragerie care pot fi transformate in adevarate birouri.

Mesele extensibile nu sunt ceva nou, dar daca de aceasta data ai deschide una si ai gasi inauntru spatii si compartimente pentru produse de papetarie, acte si documente, locasuri pentru cablurile laptopului sau alte accesorii utile muncii de birou? Odata ce ti-ai terminat sarcinile, masa se poate converti din nou intr-o masa obisnuita pe care poti aseza o traversa sau o fata de masa pentru a pregati servirea cinei in familie.

Transformarea sufrageriei in birou se poate realiza usor si fara mari batai de cap atata timp cat alegi accesoriile si piesele de mobilier potrivite. Fie ca optezi pentru lampi de birou practice si mobile, fie ca adaugi alte piese de mobilier compacte, modulare, lucrul de acasa nu iti va mai pune niciodata probleme!

Lasă un răspuns