4 Modele de tapet pentru schimbari spectaculoase

Tapetul este unul dintre cele mai versatile, interesante si potrivite materiale pe care le poti folosi pentru a schimba intreg decorul unei camere foarte rapid si foarte usor. Nici macar nu trebuie sa aplici tapet pe toti peretii unei camere sau sa imbraci intreg dormitorul pentru a obtine efecte vizuale spectaculoase.

Tot ce trebuie sa faci este sa te gandesti diferitele modele de tapet ca la o forma de arta aparte – poate imbogati o camera, o poate colora, ii poate da accent, o poate face mai spatioasa etc. Astazi vom vedea cateva idei foarte usor de pus in practica care implica tapet si putina creativitate.

1. Creaza un punct focal


Acest truc este pe cat de vechi, pe atat de eficient chiar si acum. Nu colora o camera intreaga intr-o culoare puternica, ci vopseste un singur perete pentru a crea un accent contrastant si a atrage privirile intr-acolo. La fel, nu tapeta o camera intreaga – mai ales daca este de mici dimensiuni si simti ca o vei aglomera vizual foarte tare.

Alege un tapet viu colorat pentru a crea un perete accent in dormitor, sufragerie sau chiar bucatarie. Cateva fasii sunt suficiente pentru a obtine un nou decor indraznet.

2. Fa camera mai luminoasa


Ai crede ca folosirea unui tapet nu este cea mai buna solutie pentru a crea iluzia de lumina si spatialitate intr-o camera. Cu ceva timp in urma discutasem despre oglinzi si suprafete reflectante pentru a aduce cat mai multa lumina in casa si astfel a da senzatia de spatiu mai mare si mai aerisit.

Dar daca alegi un tapet in nuante deschise de bej sau in nuante argintii, sau cu o textura vag reflectanta camera va parea mai mare si mai luminoasa. Poti folosi un astfel de tapet pe hol, in sufragerie sau chiar in birou.

3. Vechi si nou in combinatii inedite

Modele de tapet pentru schimbari spectaculoase

Un tapet cu model clasic, somptuos, de palat regal poate incarca atmosfera… numai daca si mobila din incapere este masiva si traditionala. Un mobilier minimalist intr-un design contemporan face ca tapetul clasic sa iasa in evidenta, iar impreuna nu dau aerul de camera sufocanta si coplesitoare.

Invers, un tapet minimalist, elegant, modern si discret pune in valoare mobila veche si masiva, piesele antice si traditionale. Poti face astfel de combinatii de vechi si nou fara efort si cu costuri reduse, transformand orice camera intr-o adevarata opera de arta.

4. Modele de tapet ce creeaza iluzii optice

 Modele de tapet florale pentru schimbari spectaculoaseTapetul are deosebitul avantaj ca vine direct cu imprimeuri si modele din care iti poti alege orice iti doresti. Exista insa cateva mici reguli de care trebuie sa tii cont daca vrei sa produci efecte vizuale spectaculoase:

  • Daca ai o camera mica, alege un tapet cu un imprimeu mic.
  • O camera mare permite tapet cu modele si imprimeuri de mari dimensiuni.
  • Dungile verticale, formele geometrice si textura insasi a tapetului pot produce un efect de inaltare si largire a camerei daca aplici tapetul in dungi verticale in mod corect.

Tu ce parere ai despre aceste modele de tapet? Fie ca alegi sa imbraci un perete complet, partial sau chiar toti peretii unei camere, tapetul este rapid de aplicat, iar cu modelul bine ales rezultatele pot fi spectaculoase!

2 thoughts on “4 Modele de tapet pentru schimbari spectaculoase

  1. Buna ziua, din pacate nu avem exact acel model pe shop, insa avem un model foarte asemanator pe care il puteti vedea aici -https://atria.ro/tapet-shiny-chic-309805.html?___SID=U

Lasă un răspuns