Motive vegetale pentru un decor mai aproape de natura

Motivele vegetale sunt reluate si reinterpretate in fiecare sezon de designeri. Ele sunt un element versatil, usor de adaptat in decor, de care nu va trebui sa iti faci griji ca se demodeaza pana anul viitor. Pentru a te inspira, ti-am pregatit cateva idei care sa te ajute sa integrezi motive vegetale in decorul casei.

1. Mobilier cu accente vegetale

Motive vegetale pentru un decor mai aproape de naturaAtunci cand alegi o canapea, un fotoliu sau un taburet, poti opta pentru un imprimeu indraznet care sa dea tonul paletei cromatice alese. Daca deja decorul e complet, insa simti nevoia unei pete de culoare, poti oricand sa apelezi la retapitarea unei piese folosind stofa cu imprimeul mut dorit.

2. Perne decorative cu accente botanice

Motive vegetale pentru un decor mai aproape de naturaDaca mobilierul indraznet e un angajament prea mare pentru stilul tau, poti oricand opta pentru varianta mai flexibila a accesoriilor. Poti sa dai frau liber imaginatiei alegand perne decorative cu accentele botanice preferate.

3. Traverse si fete de masa asortate anotimpului

Motive vegetale pentru un decor mai aproape de naturaTextilele pentru masa sunt probabil cele mai versatile elemente decorative cu ajutorul carora poti schimba cel mai usor ambianta. Le poti asorta cu anotimpul, sarbatoarea, sau poti avea un set in culoarea preferata doar pentru a-ti inveseli ziua.

4. Pereti decorati cu motive vegetale

Motive vegetale pentru un decor mai aproape de naturaLista cu idei trebuie sa includa si decorul peretilor. Aici poti opta pentru un tapet in motive florale delicate, sau pentru un fototapet pentru a crea efectul complet. Chiar si intr-un spatiu mic, un fototapet bine ales poate deschide o fereastra imaginara spre un peisaj, un moment ce da volum si iluzia de spatiu.

Indiferent care e alegerea ta, imprimeurile botanice stilizate sau realiste isi vor gasi in fiecare an locul in trenduri, fiind unul dintre acele motive clasice atemporale.

Lasă un răspuns