O sufragerie roz – ce decor s-ar potrivi aici

Rozul nu este o culoare neobisnuita cand vine vorba despre designul unei camere, mai ales ca noi o folosim destul de des pentru dormitoare sau camerele copiilor. Rozul pal este foarte la moda, pentru ca inspira liniste si calm, adaugand si un strop de veselie intregii atmosfere.

In ultimii ani rozul si-a facut loc din ce in ce mai mult si in sufragerii, camere care nu au fost atat de des asociate cu astfel de nuante. Intr-adevar, rozul este destul de pretentios cand vine vorba de asortare si gasirea unor scheme de culori care sa puna in valoare nu numai peretii, dar si mobila si restul de accesorii.

Una dintre regulile principale cand este vorba despre peretii zugraviti in nuante de roz pal este ca acestia au nevoie fie de o culoare contrastanta indrazneata, fie de pasteluri complementare care sa il nuanteze si sa ii dea putere. Hai sa vedem impreuna astazi cateva decoruri fabuloase in noua ta sufragerie roz.

Inspiratie din natura

Inspiratie din natura

Inspiratie din natura

De cate ori nu te-ai oprit ca sa admiri un superb buchet de trandafiri roz inconjurat de frunze verzi, pline si delicate? Ei bine, combinatia de roz si diferite nuante de verde se poate gasi deseori in natura, si se poate regasi intr-un mod spectaculos si la tine in sufragerie. Un roz pal de pe pereti devine cu atat mai original si mai spectaculos atunci cand este combinat cu mobilier in tonuri de verde-muschi sau malahit, turcoaz inchis sau verde-frunza. Asortat in plus cu mobilier in lemn natur, acest decor sugereaza simplitatea superba a naturii, adaugand si o nota de originalitate sufrageriei tale.

Inspiratie de pe podiumurile de moda

Inspiratie de pe podiumurile de moda

Inspiratie de pe podiumurile de moda

Nu vei fi foarte surprinsa sa afli ca rozul si nuantele de gri reprezinta o schema de culori clasica in moda. Nuanta de roz de pe acesti pereti abia daca se observa, dar devine cu atat mai interesanta cu cat este pusa intr-un contrast subtil cu mobilierul simplu in nuante de gri, balansata perfect cu covorasul in nuante mai puternice de roz de pe podea.

De o eleganta simpla, dar de efect, aceast decor se obtine extrem de usor si numai daca inlocuiesti tapiteria canapelei si a fotoliilor cu una pe tonuri de gri. Un decor minimalist, foarte usor de obtinut si cu un buget mai mult decat decent, acesta este un exemplu de bun gust si rafinament.

Inspiratie din eclectismul artistic

Inspiratie din eclectismul artistic

Inspiratie din eclectismul artistic

La prima vedere rozul ar parea ca nu suporta mai mult de inca o culoare in combinatie, dar de fapt el reprezinta un fel de panza pe care un artist se poate desfasura creativ in cele mai neobisnuite scheme de culori.

Departe de a fi un roz pal, acesti pereti cuprind ca in cel mai desavarsit tablou atat albul tavanului si al piesei de mobilier centrala, cat si celelalte culori si nuante usor de observat in restul obiectelor de mobilier si al accesoriilor (perne decorative, perdele etc).

Departe de a fi un decor supraincarcat, rozul este utilizat cu moderatie, pentru a pune in valoare toate celelalte culori. Un design cu siguranta boem, acesta poate fi adaptat foarte usor la nevoile si spatiul tau personal.

Tie ce decor in tonuri de roz ti-ar placea? Ai si alte idei pentru sufrageria ta minunata?

Lasă un răspuns