Operele de arta in decorul casei

„Prima data cumpara operele de arta care iti plac, iar apoi regandeste decorul interior”. Asta ar spune un designer. Indiferent de mobilierul sau de accesoriile din jur, o piesa de arta trebuie sa iasa in evidenta intr-un mod cat se poate de placut.

Incepe cu imprimerurile

Decor eclectic

In design, totul incepe de la echilibrul vizual. In imaginea de mai sus, echilibrul este dat de tapiteriile care preiau prin imprimeul lor, formele rotunjite ale tabloului. In plus, pastrarea unui joc de alb-negru, punctat de un galben auriu vibrant, va aduce echilibrul cromatic potrivit pentru incapere si fara a distrage atentia de la tablou.

Pastreaza aceeasi paleta cromatica

Decor contemporan in dormitor

Un alt sfat propus de designeri este preluarea culorilor predominate din tablouri in textilele din jur. Selecteaza 3 culori si alege pernele, cuvertura, perdelele sau chiar si covorul astfel incat sa se incadreze in aceasta limita. Efectul este unul uluitor daca intre cele 3 culori strecori o nuanta intensa pentru a le echilibra pe cele neutre.

Decor contemporan in camera de zi

Ca si in exemplul de mai sus, preluarea cromaticii din tablou poate insemna detalii mici precum pernele decorative de pe o canapea sau un covor neutru si cu un imprimeu discret care se asorteaza armonios cu restul decorului.

Alege ceva expresiv

Decor eclectic in spatiile de trecere

Uneori piesa de arta a fost conceputa sa-ti smulga o reactie. Unele sunt complesitoare, iar altele pur si simplu amuzante. Iar daca ai nevoie de ceva care sa te bine dispuna de fiecare data cand iti atrage privirea atunci ai ales corect. Tonul jucaus dat de tablou se poate regasi intr-o ambianta multicolora sau in piese de mobilier cu tapiterii hipnotizante. Aceasta alegere este una foarte indrazneata, dar trebuie avuta grija la echilibru pentru a nu incarca vizual.

Ce piese de arta ai in casa si cum le-ai incadrat in decor? Ne poti povesti si noua in randurile de mai jos!

Lasă un răspuns