Organizare in dressing – cum sa il mentii ordonat mai mult timp

Acum ca primavara incepe sa dea semne ca s-ar apropia, a venit vremea sa vedem cum am putea sa ne organizam sifonierele pentru a face loc hainelor potrivite unui nou sezon. Desigur, primul lucru care ne-ar putea trece prin cap ar fi acela de a elimina obiecte de imbracaminte si incaltaminte pe care nu le mai purtam – dar cum ar fi sa adaugam elemente noi in sifonier care sa ne ajute sa ne pastram lucrurile intr-un mod mai ordonat?

Hai sa vedem impreuna astazi cateva idei de organizare in dressing  sau sifonier care nu implica si renuntarea la hainele noastre preferate.

Seturi de umerase potrivite

Organizare in dressing - cum sa il mentii ordonat mai mult timpDaca spatiul sifonierului sau dressing-ului ti-o permite, introdu seturi de umerase care sa se potriveasca fiecarui tip de haine pe care le porti. Uneori ne incarcam umerasele cu straturi peste straturi de haine si nu intotdeauna acestea arata atat de bine precum ne-am dori. Alege umerase potrivite pentru camasi, rochii, jeansi sau haine groase. Nu numai ca intreg spatiul va arata mai bine, dar si hainele tale vor fi supuse mult mai putin sifonarii.

Cosurile-sertar

Organizare in dressing - cum sa il mentii ordonat mai mult timpAvand in vedere inventiile moderne de reorganizare ale spatiului, ar fi pacat sa nu dai catorva obiecte o sansa de a-ti deveni cu adevarat utile. Un astfel de exemplu este cosul-sertar, un cos care poate fi introdus, in functie de dimensiuni, sub unul dintre rafturile sifonierului fara a fi nevoie de sine, balamale sau suruburi. Stim bine ca hainele, lenjeria sau obiectele de mici dimensiuni (sosete, esarfe, caciuli etc) nu prea stau bine intr-un raft, dar se aranjeaza excelent intr-un sertar. Daca nu ai suficiente sertare pentru a simti cu adevarat ca ti-ai organizat sifonierul sau dressing-ul, astfel de cosuri sunt extrem de practice si de utile.

Agatatorile pentru usile sifonierelor

Organizare in dressing - cum sa il mentii ordonat mai mult timpEste posibil sa crezi ca vechile bare montate pe interiorul usilor sifonierelor si folosite pentru a depozita cravate, fulare si esarfe nu mai sunt la moda. Ei bine, noua moda inlocuieste barele cu agatatoare intr-o varietate mare de modele, marimi si finisaje. Interiorul usilor sifonierelor este un spatiu foarte putin exploatat, dar asta nu inseamna ca nu poti deveni creativ. Agatatoarele pot sustine esarfe, fulare, sacose de panza, bijuterii in cazul doamnelor sau curele in cazul domnilor. De asemenea, daca spatiul ti-o permite, poti aplica astfel de agatatori si pe lateralele accesibile ale sifonierului pentru accesorii pe care le folosesti mai rar dar la care totusi vrei sa ajungi repede.

Cosurile de paie sau ratan

Organizare in dressing - cum sa il mentii ordonat mai mult timpNe-am obisnuit cu cosurile de rufe de plastic din baie pe care cu siguranta nu le putem tine in sifonier sau in dressing, dar acum avem mai multe alternative. Cosurile de paie sau ratan sunt foarte aspectuoase si se gasesc in marimi si modele foarte diferite. Poti introduce unul in sifonier sau in dressing pentru a pastra acolo lenjerie, sosete, alte obiecte vestimentare, pantofi, papuci de casa sau pijamale. In loc sa inghesui pe podeaua sifonierului diverse cutii sau pungi, poti introduce un astfel de cos atat pentru aspect, cat si pentru functionalitate.

Tu cum iti vei organiza sifonierul primavara aceasta? Ai si alte idei pentru a iti tine hainele si accesoriile intr-un mod mai ordonat si mai accesibil?

Lasă un răspuns