Palete de culori pentru dormitor: ce combinatii alegi pentru o ambianta relaxanta si odihnitoare. Partea 1

Daca nu iti doresti sa lasi peretii albi in dormitor si sa asortezi totul in ton cu aceasta culoare, noi ti-am pregatit cateva scheme cromatice interesante, pornind de la culorile de baza.

Rosu + Alb + Negru

Combinatia alb-negru poate fi o baza pentru orice schema de culoare. Adaugand accente rosii in acest mix, precum lenjeria de pat sau cuvertura, este o alegere potrivita intr-un dormitor modern, ce aduce a pasiune si voie buna.

Albastru pastel + Alb

Mereu proaspata, combinatia albastru deschis si alb imbie la visare, lasand senzatia de proaspat si curat. Un dormitor decorat in aceste culori lasa impresia de primitor si de acasa.
Asorteaza tonurile cromatice blande cu un mobilier in culoarea naturala a lemnului pentru un efect complet.

Roz Pudrat + Gri

O combinatie de culori vintage am spune noi, dar foarte populara in ultimii ani. O poti alege pentru o camera chic pentru o fetita, sau in dormitorul principal. Pentru a obtine acel efect vintage atat de linistitor, alege  cu grija tonurile de roz. Poti opta pentru un tapet floral delicat, care sa imbrace peretii si sa ofere exact doza potrivita de contrast.

Verde crud + Roz delicat/h3>

Rozul este mereu asociat cu nuanta ideala pentru camera fetitelor, insa poate echilibra o ambianta dominata de verdele crud. Alegand o nuanta delicata sau mai saturata, poti evita efectul de casa ornata de Craciun, obtinand un decor vibrant si foarte tineresc.

Verde inchis + Maro

Aceasta combinatie de culori asigura o ambianta naturala si echilibrata, puternic inspirata de natura. Atentie insa la alegerea intensitatii celor doua culori. Prea inchise si ambianta este apasatoare. Intr-un dormitor spatios si bine luminat, cromatica inspirata de natura sunt o alegere perfecta.

Bleumarin + Rosu

Clasicul rosu alaturat cu bleumarin creaza o ambianta cu inspiratie nautica. In eleganta asortare, oricare culoare poate prelua rolul dominant. Folosind un rosu coral, balanta este inclinata in favoarea acestei nuante feminine, insa acelasi efect se poate obtine si in favoarea albastrului.

Nu ti-ai regasit culoarea preferata in schemele de culoare prezentate in acest articol? In urmatorul articol vom continua seria de combinatii de culori pentru un dormitor care reflecta fidel personalitatea ta.

Lasă un răspuns