Palete de culori pentru dormitor: ce combinatii alegi pentru o ambianta relaxanta si odihnitoare. Partea 2

In acest articol, reluam discutia pornita in articolul anterior, despre seria cromatica potrivita pentru un dormitor cu personalitate, dar in acelasi timp odihnitor.

Caramiziu + Albastru deschis

Uneori e bine sa iesi din paleta de culori primare si sa indraznesti la ceva mai mult. Acel ceva poate sa fie exprimat prin accente de caramiziu pe un fundal de albastru deschis. Alege un model de tapet in tonuri blande de albastru si accesorizeaza-l cu cateva elemente caramizii pentru o ambianta calda.

Bleumarin + Lila

Contrastul dintre nuanta feminina a lavandei si cea masculina a bleumarinului este cel putin izbitoare. Motivul pentru care cele doua culori merg atat de bine impreuna este ca sunt culori vecine pe roata culorilor.

Gri + Galben

Griul auster cromatic este o baza perfecta pentru tonurile vesele de galben. Combinatia cromatica a devenit foarte populara in ultimii ani, iar rezultatul alaturarii celor doua este o ambianta contemporana, foarte sofisticata.

Alb + culori neutre

Fie ca alegi tonuri de alb-gri sau varianta mai calda de alb-fildes, dormitorul decorat in variatiuni delicate ce pornesc de la alb va fi unul aerisit, delicat si placut. Pentru a inchega decorul si a-i da un aspect final, adauga cateva accente precum o cuvertura bleumarin sau cateva obiecte decorative cu finisaje metalice antichizate.

Albastru + Argintiu

Mereu ne atrage atentia un decor cu accente sclipitoare, iar argintiul reuseste sa faca asta cu succes. Alaturand stralucirile argintii cu tonuri de albastru-gri mat, vei obtine o combinatie luxoasa, extravaganta. Incorporarea de detalii texturate si suprafete oglinda creaza aerul de sofisticare.

Alb + Negru

Alb si negru este o combinatie castigatoare in oricare spatiu. Aceste doua extreme cromatice capteaza negresit atentia si ofera dormitorului o nota dramatica. Daca ti se pare prea conventionala, poti adauga oricand un accent si crea o schema de culoare monocromatica.

Tu cum iti alegi culorile pentru dormitor? Preferi sa mergi pe combinatii monocromatice, sau alegi variantele mai expresive ale culorilor asortate?

Lasă un răspuns