Propunerile Pantone pentru culorile anului 2018

Recent, Leatrice Eiseman, directoarea Institutului Pantone a dezvaluit cate ceva despre culorile anului 2018 care ne vor infrumuseta decorurile interioare.

Desi inca nu a fost aleasa culoarea oficiala a anului urmator – trebuie sa mai avem putina rabdare pentru asta – doamna Eisman a fost destul de generoasa si a impartasit pe langa paletele de culori si cateva idei si sugestii de utilizare ale acestora.

pantone-color-trends-2018-2-1490368489

Hai sa vedem impreuna la ce ne putem astepta din punct de vedere cromatic anul viitor!

Paleta Verdure

Punand in evidenta nuante de verde natural si combinatii inspirate din natura, Verdure nu trebuie insa confundat cu Greenery – culoarea anului 2017. Nuantele vegetale din Verdure inspira sanatate, echilibru si o stare de bine generala a ta si a celor dragi.

De aceea se recomanda introducerea paletei Verdure in acele spatii in care iti petreci timp alaturi de cei dragi sau spatiile destinate relaxarii si intimitatii. Verdure poate fi combinat cu nuante de galben sau albastru pentru a crea o mica oaza de verdeata chiar la tine in sufragerie.

Paleta Playful

Avem nevoie de armonie in vietile noastre, dar si de umor, bucurie, veselie si tonuri calde dar aprinse, care sa ne inspire pofta de viata. Paleta Playful combina nuante foarte jucause, tari si contrastante pentru design-uri de interior cu adevarat moderne si unice. Cateva dintre culorile preferate ale acestei palete sunt Lime Popsicle, Green Flash si Skydiver – o nuanta de albastru care iti va taia respiratia.

Paleta Discretion

Rozul si albastrul sunt inca la putere – daca iti amintesti, culorile anului 2016 au fost Rose Quartz si Serenity, o combinatie de roz si bleu care au facut furori nu numai in design-ul interior ci si in moda. Anul acesta, paleta Discretion aduce din nou in prim-plan aceste nuante care au capatat ceva mai multa intensitate si consistenta. Culorile se potrivesc interioarelor mai romantice, serene, generoase ca dimensiuni si bine luminate.

Paleta Intricacy

Leatrice Eiseman ne anuta ca anul acesta totul va sta in detalii – dar nu chiar asa cum te gandesti. Nuantele metalice vor deveni „noile nuante neutre” zice ea si daca ne uitam putin in jur ne dam seama ca nu este chiar atat de departe de adevar.

Petele de culoare amestecate cu nuante metalice glam si combinate cu texturi de catifea sunt deja foarte la moda – asa ca urmatorul pas logic anul viitor va fi popularitatea foarte crescuta a lucirilor si nuantelor metalice cu accente glam.

Paleta Intensity

Aceasta paleta inglobeaza culori puternice, adanci, indraznete, dramatice. Culorile favorite sunt albastrul si nuantele prunei coapte plasate pe un contrast de portocaliu inchis, nuante de rosu adanc si auriu greu, toate pentru a da o senzatie de forta, putere, adancime si sofisticare.

Aceasta paleta este recomandata spatiilor mai largi, pentru ca in spatii restranse tonurile inchise si grele pot face o camera sa para mica si intunecoasa.

Tu ce culori Pantone preferi? Te simti tentat sa revigorezi decorul interior al casei tale cu ajutorul uneia dintre paletele cromatice de mai sus? Care din ele te atrage cel mai mult

Lasă un răspuns