Peretele accent intr-un dormitor modern

De nenumarate ori am discutat despre crearea unui perete accent in dormitor sau sufragerie pentru a schimba complet decorul camerelor respective. Si avand in vedere faptul ca primavara se apropie cu pasi repezi, sigur ca luam in considerare si imbunatatirea sau reimprospatarea designului interior printre proiectele pe care vrem sa le ducem la indeplinire in acest an.

Astazi ne vom concentra asupra dormitorului ca spatiu perfect pentru crearea unui perete accent – mai ales zona de deasupra patului. Hai sa vedem impreuna 5 feluri simple si interesante de a condimenta decorul dormitorul cu peretele accent.

1. Decorul cu stinghii sau lambriu

Peretele accent intr-un dormitor modernO tehnica interesanta si simpla, decorul cu stinghii de diferite culori, grosimi si modele poate transforma orice perete intr-o opera de arta. Stinghiile pot oferi peretelui textura, adancime, culoare si contrast, fiind usor de integrat in decorul general. Poti alege nuante de lemn natur daca dormitorul tau cuprinde si astfel de nuante calde, sau lambriuri colorate pentru un plus de culoare si contrast.

2. Tapet cu accente retro

Peretele accent intr-un dormitor modernUn tapet intr-un model somptuos si o textura matasoasa ofera personalitate dormitorului si ii schimba complet aspectul. Daca pentru intreaga incapere un astfel de tapet poate fi prea mult, el este alegerea perfecta atunci cand te gandesti la crearea unui perete accent. Poti da personalitate camerei si o atmosfera plina de farmec regal. Combinatiile de culori sunt diverse si foarte interesante, iar pentru un aspect eclectic poti alatura tapetul retro cu mobila moderna fara nici un fel de probleme.

3. Fototapet

Peretele accent intr-un dormitor modernFototapetul este, desigur, cea mai simpla si mai convenabila metoda de a crea un perete accent in dormitor care sa se potriveasca perfect in schema generala de culori si stilul mobilierului ales. Poti alege un fototapet floral, unul in design postmodern (industrial sau caramida aparenta), unul de inspiratie urbana sau unul in modele geometrice abstracte. Indiferent inspre ce te orientezi ca model si culori, fototapetul poate crea un perete accent deosebit, adaugand valoare dormitorului tau.

4. Perdea sau material textil

Peretele accent intr-un dormitor modernTe-ai gandit vreodata ca poti obtine un perete accent cu ajutorul unei perdele sau unei draperii frumos aranjate in spatele patului pentru un efect deosebit? Ei bine, designerii moderni se pare ca au o preferinta deosebita pentru materialele textile ca elemente de decor al peretilor. Poti aplica o draperie satinata direct pe perete pentru textura si adancime sau poti monta una in tavan la cativa centimetri distanta de perete pentru un décor somptuos si interesant. Daca mai adaugi si un baldachin deasupra patului dintr-o perdea fina, poti considera ca dormitorul tau arata ca intr-un vis.

5. Oglinzi incastrate

Peretele accent intr-un dormitor modernIn orice dormitor oglinzile sunt binevenite. Cu atat mai mult ele se pot transforma in adevarate elemente de décor modern daca le incastrezi in peretele accent intr-un design bazat pe stinghii sau lambriu. Oglinzile dau senzatia de spatiu mai larg si mai luminos si se potrivesc in absolut orice fel de design, fie el urban, vintage sau clasic. Fasiile de oglinda atent inserate printre cele de lemn sau lambriu pot schimba complet decorul dormitorului fara prea multa bataie de cap.

Tu cum te gandesti sa creezi un perete accent in dormitorul tau daca ai astfel de planuri? Ai si alte idei care pot fi usor puse in practica?

Lasă un răspuns