Pernele decorative si secretele lor

In totdeauna este loc de inca putina inspiratie pentru decorul de final de an! In acest caz, focusul nostru este pe decorul canapelei sau a patului cu ajutorul pernutelor decorative. Daca te-ai intrebat vreodata dupa ce anume trebuie sa te uiti cand cumperi perne decorative, noi am alcatuit o lista cu sfaturi despre cum anume sa le alegi.

Alegerea pernelor decorative

Alegerea pernelor decorative

  1.  Fete de perna

Sunt doua tipuri de perne pe care le poti gasi in magazine: pernele cu umplutura peste care e pusa o fata detasabila pentru a putea fi schimbata sau curatata, si pernele croite si umplute direct. Cele cu fata de perna sunt putin mai scumpe dar mult mai usor de intretinut, iar fata de perna detasabila iti permite sa o schimbi atunci cand te plictisesti si vrei altceva.

  1. Materialul de umplutura

Pernele decorative trebuie sa fie moi. Asta inseamna ca trebuie sa fie usor de strans in brate dar fara sa se adune si deformeze prea rapid. Odata cu trecerea timpului umplutura din pene sau materiale antialergice va aduna praf si va scadea ca si volum. Din aceste motive trebuie sa poata fi spalate in masina fara a deteriora forma lor.

  1. Materialul fetelor de perna

In ce decor vrei sa aduci pernele? Daca e vorba despre o canapea extravaganta, din materiale catifelate sau lucioase atunci poti opta pentru matasuri colorate sau cu imprimate cu arabescuri. In schimb, daca vrei sa decorezi un pat cu lenjeri calde din bumbac, atunci poti opta pentru fete de perna din bumbac, materiale crosetate sau broderii pentru un aspect cat mai natural.

  1. Asortarea

Frumusetea pernelor decorative este ca pot fi schimbate in fiecare sezon, in functie de trend, cu un buget minim. Daca iti faci griji ca pernele de acasa nu se prea potrivesc cu cele pe care vrei sa le cumperi, alege sa le schimbi pe toate. Poti economisi daca cumperi doar fete de perna noi pe care sa le pui pe pernele care deja le ai acasa. Astfel nu vei aduna o colectie de perne care sa ocupe loc prin dulap fara a putea sa le lasi mereu afara.

Tu cum alegi pernele decorative? Spune-ne si noua intr-un comentariu in randurile de mai jos!

Lasă un răspuns