Portocaliu e noul negru – cum il poti include in decor

Portocaliul cald si primitor e noul negru, spun designerii. Oare cat de greu o fi de inclus in decor? In cele ce urmeaza am cautat cateva exemple reusite de imbinare cromatica din care sa te inspiri pentru casa ta!

De ce portocaliu

Prospetimea culorii si vibratia positiva pe care o are ne face sa o alegem de multe ori pentru bucatarii. E o culoare calda, placuta privirii, iar cu cat este mai saturata, cu atat o indragim mai mult pentru aspectul exotic pe care il aduce in decor.

Paleta cromatica cuprinde nuante de la portocaliu intens, pana la caramiziu temperat, aproape neutru. Iar pentru ca se gaseste intr-o multime de materiale naturale, folosirea potocaliului in decor aduce acea senzatie de naturalete oriunde este pus.

Cata culoare sa folosesti

In echilibrarea decorului exista o regula de aur: 80% paleta neutra, 20% culoare. Intr-un decor in care ai asortat cu grija perdelele si draperiile si covorul, intr-o paleta neutra, pata de culoare poate veni de la o sofa intr-o nuanta clasica de caramiziu.

Ce se asorteaza cu portocaliu

Nu trebuie sa iti faci griji ca portocaliul este o culoare pretentioasa. Ca si texturi, se asorteaza de minune cu nuanta naturala a lemnului, indiferent de esente, sau cu caramida expusa.

Astfel, daca doreti o ambianta usor rustica, alatura portocaliul cu lemnul natur sau peretii cu caramida expusa.

Daca doresti o ambianta ce emana caldura prin cromatica aleasa, alatura portocaliu cu maro, burgundy sau galben pal.

Iar daca doresti sa temperezi si sa „racoresti” portocaliul aprins, asorteaza-l cu accente violet, verde turcoaz sau bleumarin.

Pentru un decor eclectic, imaginatia nu are limite cand vine vorba de combinatii cromatice ce contin portocaliu.

La final, portocaliul arata minunat si cu negrul alaturat, deci nu putem reunta complet la negrul din decor, dar il putem accesoriza cu putina imaginatie si culoare!

Lasă un răspuns