Presul de la intrare – un must have in orice sezon!

Atunci cand ne decoram sau redecoram locuintele, acordam foarte putina importanta (sau chiar deloc) pentru presul de la intrare.

Covorul sau presul de la intrare este probabil cel mai putin interesant element de decor iar singura lui calitate este aceea de a impiedica praful si murdaria sa patrunda in casa.

Mai mult, dat fiind conditia lui ingrata, de obicei este ales in culori inchise si din materiale abrazive si rezistente pentru a face fata traficului si utilizarii prelungite.

Dar astazi ii vom reda presului de la intrare locul cuvenit in design-ul unei locuinte pentru ca – si asta o confirma specialistii – acest banal pres reprezinta prima ta intalnire cu respectiva casa. Este, daca vrei, fidelul tau majordom care iti intampina oaspetii si le ofera o stare de buna dispozitie inca dinainte ca ei sa iti treaca pragul. Asa ca hai sa vedem astazi impreuna cateva optiuni amuzante si neobisnuite atunci cand vine vorba de alegerea covorului de la intrare.

  1. Simte-te ca pe plaja

De ce ai alege un pres la usa banal si neatragator cand poti alege unul care sa te inspire si sa iti faca viata mai placuta ori de cate ori te intorci acasa sau primesti musafiri?

Presul de la intrare - un must have in orice sezon!

Alege un pres cu un model cu pietre care iti va insenina ziua, facandu-te sa te gandesti la o plaja. Mai mult, daca esti adeptul unor proiecte creative in care sa implici intreaga familie, atunci fa-ti propriul tau pres cu pietre… in 3D! Ai nevoie de o bucata dreptunghiulara de cauciuc de dimensiunile dorite pe care poti lipi pietre plate de rau sau de plaja cu un lipici foarte rezistent.

Nu-ti fie teama ca un astfel de pres nu isi va mai indeplini functia lui definitorie – pietrele respective, daca sunt naturale, vor curata incaltamintea foarte usor.

Mai mult, presul in sine va fi usor de curatat si intretinut, caci atat cauciucul cat si piatra se pot spala cu un jet usor de apa rece de la dus.

  1. Intampina-ti musafirii cu un mesaj simpatic si niste muzica buna

Presul de la intrare - un must have in orice sezon!Inca nu stim daca s-a inventat un covor de intrare dotat cu efecte sonore sau player de muzica, dar iti poti crea tu insusi un pres simpatic care sa iti intampine invitatii (si pe tine) cu cateva versuri bine alese si o invitatie la dans.

Presul din imagine este usor de realizat – iti trebuie un covoras de iuta, modele decupate in hartie pentru chipul lui Lionel Richie si litere si un spray cu vopsea. Daca ti se pare complicat, poti renunta la chipul faimosului artist – versurile sunt suficiente ca sa faca trimiterea culturala potrivita iar melodia sa ii insoteasca pe oaspeti in casa.

  1. Cateva culori in plus nu strica niciodata

Presul de la intrare - un must have in orice sezon!Una dintre cele mai simple metode de a avea un covor la intrare placut si simpatic este sa il coloram chiar noi. Ai nevoie de o vopsea rezistenta la apa si frictiune si te poti lansa creativ in orice fel doresti.

Poti realiza patern-uri simpatice in functie de modelele pe care ti le imaginezi sau chiar poti crea adevarate tablouri utilizand un spray cu vopsea de calitate.

  1. Recicleaza si creeaza

Cum ar fi sa nu iti cumperi deloc un pres la usa pe care mai apoi sa il decorezi cum vrei, ci sa iti…crosetezi unul? Si nu chiar din orice fel de fibra, ci din plastic?

Presul de la intrare - un must have in orice sezon!O idee interesanta este sa reciclezi toate acele pungi si pungute de plastic colorate pe care le ai prin casa de la cumparaturi si sa le transformi intr-un covor la usa foarte decorativ si usor de intretinut. Daca nu esti expert in manuirea andrelelor sau crosetelor pentru a impleti un astfel de covor din fasii lungi de plastic, poti sa adopti si alte metode.

Trebuie sa obtii fasii de plastic din respectivele pungi late cam cat un deget aratator. Impleteste cate trei astfel de fasii iar dupa ce ai obtinut numeroase astfel de impletituri, prinde-le intre ele tot cu fasii de plastic pe care le treci prin ochiurile impletiturilor. Vei obtine astfel un covor dreptunghiular sau patrat cu totul inedit!

Tu te-ai gandit vreodata sa iti decorezi covorul de la intrare sau sa iti cumperi unul deosebit? Te-ai gandit sa iti confectionezi unul din fibre, cauciuc si pietricele, plastic sau alte materiale?

Lasă un răspuns