Primavara vine cu tapete cu iz retro!

Daca tot ne-am apucat de curatenia de primavara, poate este cazul sa ne uitam in jur si sa vedem daca nu simtim nevoia de vreo schimbare in casele noastre. Cu siguranta ca te-ai gandit deja la numeroasele moduri in care iti poti redecora caminul cu putin efort si cu un buget redus, astfel incat sa intampini schimbarea in viata ta si sa ii dai casei tale un aspect nou, proaspat, elegant si, de ce nu, unic…

Vorbim despre reinnoire si despre schimbarea aspectului casei tale, dar te-ai gandit vreodata cum ara rata o camera, un perete sau chiar o portiune a unui perete in decoruri vintage ? Sau, mai bine zis, cu un tapet cu iz retro, care sa scoata in evidenta farmecul aparte al casei si personalitatii tale ? Hai sa vedem impreuna cateva idei de tapete retro, dar foarte sic, si cum ar putea fi ele puse cel mai bine in valoare !

  1. Tapetul cu modele florale
tapet 1

Tapet cu motive florale

Ai zice ca astfel de tapet este complet demodat, ca incarca inutil peretii sau ca este foarte greu de intretinut. Gandeste-te mai bine ! Daca esti genul boem, artist, visator si romantic, un astfel de tapet iti poate schimba complet viziunea asupra camerei in sine, dar si asupra principiilor de decoratiune interioara. Un astfel de tapet merge perfect cu o mobila in culori deschise, uni, in forme rotunde, ample, generoase. Daca ai o pasiune pentru vintage in general, patina stearsa, istorica a tapetului confera peretilor un efect dramatic, mai ales daca prin camera se mai gasesc si alte elemente de decor sau accesorii vintage. In definitiv si la urma urmei, nu este obligatoriu sa tapetezi toti peretii, dar poti crea o zona de maxim impact daca tapetezi numai un perete.

  1. Tapetul “harta”
tapet 2

Tapetul „harta”

Daca esti genul care viseaza cu ochii deschisi la calatorii si aventuri nemaipomenite peste mari si tari, atunci acest tip de tapet – pretabil numai la un perete, de preferinta cat mai putin mobilat – este perfect pentru tine. Daca alegi o textura si o nuanta vintage, sepia, acest tapet va face furori, pentru ca se potriveste incaperilor mari, putin mobilate, sau mobilate minimalist, dand camerei aerul unei lumi noi, pline de mister si aventura. Efectul dramatic este spectaculos. In combinatie cu nuante neutre, de lemn, tapetul te invita parca sa te lasi purtat de imaginatie spre locuri nemaipomenite. In combinatie cu un mobilier minimalist, in culori puternice, vii, tapetul parca te indeamna sa pornesti in aventura vietii tale.

  1. Tapetul retro in culori inchise
tapet 3

Tapet retro in culori inchise

Nu sunt putine resursele specializate in design interior care ne indeamna sa ne decoram peretii in culori cat mai deschise, mai pale, mai luminoase, pentru a crea senzatia de spatiu si de aerisire a camerei. Este adevarat ca un tapet pe negru, intr-un model ce poate aduce a broderie complicata, vintage, regala poate, nu se potriveste oricarei locuinte, dar acolo unde se potriveste, efectul estetic iti poate lua rasuflarea. In combinatie cu o mobila alba, minimalista, aplicat numai pe un perete – cand toti ceilalti raman albi – un tapet negru sau de o culoare inchisa poate transforma o camera intr-o adevarata sala de bal.

Tu te-ai gandit sa iti schimbi tapetul ? Ai vreo preferinta pentru stilul modern, sau iti surade ideea de vintage, retro, boem si artistic ? Spune-ne si noua cum ai dori sa reamenajezi casa ta in randurile de mai jos!

2 thoughts on “Primavara vine cu tapete cu iz retro!

  1. Ador tapetul mai ales cum arata in spatiile largi si bine aerisite. Anul acesta am decis sa decorez si eu sufrageria cu tapet si as vrea sa stiu ce modele imi recomandati. Nu vreau ceva prea strident ci mai degraba „matur” sa se potriveasca cu mobila de lemn masiv clasica. Astept raspunsul vostru 😀

Lasă un răspuns