Rafturi si etajere care incanta privirea

Dincolo de utilitatea lor practica, rafturile si etajerele au si un important scop estetic in orice tip de design interior. Sunt folosite nu numai pentru a stoca lucruri si elemente de decor, ci si pentru a pune in lumina un anumit tip de mobilier, diverse obiecte decorative, pentru a imbraca un perete sau a ascunde sau lasa la vedere diverse obiecte.

Rafturile si etajerele sunt disponibile acum intr-o larga varietate de materiale, culori, texturi, modele sau forme si toata lumea este de acord ca ele pot fi folosite in cele mai creative si interesante moduri. Hai sa vedem astazi impreuna cateva aranjamente interioare bazate pe rafturi si etajere care iti vor incanta privirea si iti vor da numeroase idei.

Rafturi deschise, largi, artistice

1 (1)Ei bine, daca astfel de rafturi au fost pana nu de mult apanajul camarilor sau al bucatariilor, ultimele tendinte in design interior pun mare accent pe astfel de rafturi (sustinute de coloane subtiri, din acelasi material sau din metal ori lemn natur) care permit sa plasezi intre ele diverse tablouri sau obiecte de arta.

Asa cum se vede si din fotografie, spatiul larg oferit de stalpii de sustinere este minunat umplut cu tablouri, carti, vaze sau ghivece pentru flori. Un astfel de aranjament da unitate intregului perete si poate deveni un mic colt functional si sic in orice tip de incapere.

Rafturi invizibile

2 (1)Rafturile plutitoare si invizibile nu reprezinta cel mai nou element in amenajarile interioare despre care poti auzi, dar devine unul din ce in ce mai popular.

Pentru un design ce ar merita ca sufrageriei tale sa i se acorde un premiu Oscar pentru efecte speciale, ia rafturi in aceeasi culoare in care este vopsit sau tapetat peretele.

Desigur, poti sa te aventurezi intr-un proiect de tip DIY si sa le vopsesti de unul singur (impreuna cu stalpii de sustinere si feroneria aferenta). Rezultatul vizual va fi spectaculos: rafturile se vor „pierde” in fundalul peretelui, in timp ce obiectele de pe ele vor produce pete de culoare si de contrast deosebit de atractive.

Rafturi plutitoare

3 (1)Acestea sunt rafturile care se monteaza direct in perete si nu au stalpi de sustinere sau alte elemente. Astfel de rafturi ofera un spectacol vizual deosebit si sunt disponibile intr-o diversitate ametitoare de materiale si culori.

Daca alegi lemn natural, fii sigur ca vei obtine un decor rustic si o atmosfera ce sugereaza liniste, confort si stabilitate. Pune mana pe cateva din pal melaminat, lucios si super colorat si vei obtine o ambianta vesela, indrazneata, originala si foarte vie.

Rafturile plutitoare se folosesc in orice tip de camera. Pot fi plasate in trepte pe un perete al baii sau asezate in bloc, la distante egale, pentru a crea o biblioteca de perete in sufragerie fara ca aceasta sa fie sufocata de mobilier.

Indiferent cum iti alegi rafturile si etajerele, trebuie sa tii minte ca ele trebuie in primul rand sa fie de calitate, solide si durabile. Dincolo de acest aspect, singurul lucru de care mai ai nevoie e propria ta imaginatie!

Lasă un răspuns