4 Rezolutii pentru mutarea in casa noua

Daca te numeri printre norocosii care tocmai si-au achizitionat o casa noua, urmatorul lucru pe care il ai de facut este sa o mobilezi si sa o decorezi. Pentru fiecare dintre noi, casa in care locuim este un loc unde dorim sa ne lasam amprenta, tocmai pentru a simti ca este acasa.

4 Rezolutii pentru mutarea in casa noua

Insa, atunci cand te muti e nevoie de foarte multa organizare, ca sa nu ratacesti obiecte sau sa iti pierzi cumpatul. De aceea, ti-am pregatit cateva rezolutii pentru noua ta casa, ca sa te poti muta fara prea multa bataie de cap.

1. Arunca tot ce nu folosesti

Atunci cand te muti, iti dai seama ca de-a lungul timpului ai adunat mai multe lucruri decat ai fi avut nevoie. E timpul sa elimini dezordinea! Acum ai ocazia sa scapi, in sfarsit, de obiectele pe care nu le folosesti si de care iti era greu sa te desparti. Perdele, covoare, piese de mobilier, aparatura electrocasnica, tot ce nu mai folosesti iti prisoseste, deci poti scapa de ele.

Incepe procesul de „packing” cu cel putin 2 luni inainte si decide ce ai de aruncat, reciclat sau donat. In felul acesta, vei avea mult mai putin de carat atunci cand te muti.

2. Impacheteaza practic

Trebuie sa fii constient ca nu vei putea aranja toata noua casa intr-o zi si de aceea este bine sa impachetati intai , in ordine, lucrurile esentiale pentru prima noapte in noua casa. Apoi ia-o logic, camera dupa camera, impachetand lucrurile in ordinea in care le vei incarca.

3. Foloseste etichete

Dupa ce asezi cu grija obiectele in cutii, nu uita sa le etichetezi, ca sa poti gasi mai usor, la destinatie, tot ce ai nevoie. Scrie ce ai pus in interior pe partile laterale ale cutiilor, nicidecum pe capac, pentru ca la transport pot fi asezate unele peste altele si nu vei avea acces la informatii.

4. Zugraveste si decoreaza imediat ce te-ai mutat

Sa fim cinstiti! De la ultima mutare, probabil mai ai niste cutii pe care inca nu le-ai despachetat sau chiar proiecte de imbunatatire a locuintei pe care nu ai reusit sa le incepi. Nu lasa rutina sa-si faca aparitia. Decorarea unei case noi trebuie sa se intample imediat. Daca ai proiecte cum ar fi imbunatatirea iluminarii, vopsirea sau inlocuirea podelei, fa-le inainte sa te muti.

Felul in care imbini impachetatul din casa veche, cu organizarea din casa noua este esential si desi pare simplu, afla ca este o strategie demna de un razboi. Preocupa-te cat poti de mult de organizare, ca sa-ti fie mai usor sa despachetezi la destinatie si sa faci din noua ta casa un camin primitor!

Lasă un răspuns