4 Sfaturi creative pentru decorul peretilor mari si goi

De cele mai multe ori, atunci cand ne gandim  la amenajarea interiorului unei case, cei mai multi dintre noi ne concentram pe mobilier, accesorii, covoare si neglijam anumite spatii cum ar fi peretii. Teama de a ne perfora peretii sau lipsa de inspiratie ne determina sa ii lasam goi.

Daca te confrunti cu existenta unui perete gol-golut in living, dormitor sau oricare alta incapere si nu stii cum sa-l pui in valoare, noi ti-am pregatit cateva idei numai bune de pus in practica pentru decorul peretilor mari si goi.

1. Tapetul decorativ


Cea mai simpla metoda de decorare a unui perete este folosirea tapetului decorativ. Acest element de decor se pliaza tuturor dorintelor si nevoilor noastre deoarece poate fi montat pe orice perete neted din casa. Il poti folosi pe intregul perete, dar poti opta si pentru un tablou mare sau mai multe si mai mici. Odata ce ai facut rost de una sau mai multe rame asortate, nu mai trebuie decat sa le „umpli” cu resturi de tapet decorativ sau din tesaturi cu diferite modele si sa le agati pe peretele gol.

2. Texte inspirationale

4 Sfaturi creative pentru decorul peretilor mari si goiPeretii cu imprimeuri revin in tendinte. O expresie celebra, un citat amuzant sau inspirational, toate pot da o nota de originalitate intr-o incapere. Inainte insa de a face modificari permanente, sa facem o scurta trecere in revista a posibilelor  tehnici de scriere pe pereti:

  • Literele din carton sau lemn ar fi o solutie pentru a nu scrie direct pe un perete.
  • Foloseste un model pentru contur, pe care il poti desena cu mana libera, cu ajutorul unui proiector sau al unui sablon.
  • Alege o serie de litere din material autocolant, cu ajutorul carora vei alcatui cuvintele.

3. Banda adeziva + fotografii alb-negru

4 Sfaturi creative pentru decorul peretilor mari si goiCombinatia alb-negru este un clasic in designul interior. In cazul in care peretele gol este vopsit intr-o culoare puternica, este perfect deoarece fotografiile alb-negru vor evidentia elementele decorului, jucand foarte mult pe contrast. Daca este alb insa, adauga un strop de culoare fotografiilor cu banda adeziva in culori neon. Pune fotografiile ca intr-o galerie de arta si opteaza pentru diferite modele si forme geometrice.

4. Elemente de tapiserie

4 Sfaturi creative pentru decorul peretilor mari si goiMotivele care sunt ilustrate, in mare masura, sunt temele vegetale, imagini rupte din peisajele vremii, colturi uitate de lume. Le poti agata pe un perete din holul de la intrare, dar se potrivesc de minune si in livinguri. Pentru asta ai nevoie de mobila in culori cat mai mai naturale, precum bejul.

Nu trebuie sa cheltui o avere pentru a personaliza decorul peretilor mari si goi. Foloseste creativ obiectele pe care le ai in casa pentru a crea o piesa de perete pentru orice spatiu din locuinta!

Lasă un răspuns