Sfaturi pentru decorarea dormitorului

 

Intimitate si relaxare sunt primele cuvinte pe care le asociem cu dormitorul. Camera in care ne petrecem cea mai mare parte din timp (luand in considerare si binemeritatele ore de somn) merita toata atentia in materie de stil si decoratiuni. Desi accentul trebuie pus in primul rand pe confort si functionalitate, culorile, materialele si decoratiunile utilizate sunt elementele cheie care contureaza personalitatea camerei. Un strop de culoare, un pat mare plin de perne pufoase, tabloul preferat sunt doar cateva din detaliile ce transforma coltisorul personal intr-o oaza de relaxare.

            Iti prezentam aici cateva idei utile, menite sa te inspire in (re)decorarea propriului dormitor!

  • Decoreaza-ti patul cu multe perne de modele si marimi diferite. Adauga o lenjerie de pat cu modele florale. Pastreaza aceleasi nuante pentru a evita astfel mixul inestetic.

Pentru o atmosfera de calm si siguranta alege culorile reci, in combinatie cu tonurile neutre. Combina modelele florale, cu cele geometrice, in culori calde si vei crea astfel o atmosfera relaxanta si plina de energie.

Gasesti aici cateva solutii!

Lenjerii de pat Flora teracota 2 pers

Lenjerii de pat Amyra crem/mov 2 pers

Fata de perna decorativa bej

  • Pentru a avea parte de intimitatea dorita, opteaza pentru un set de perdele si draperii care sa-i confere dormitorului tau o nota romantica si eleganta. Iar jocul de lumini si umbre astfel creat ii adauga camerei o nota fina de mister.

Poti opta pentru combinatiile de mai jos!

  Set draperie chenille bordo cu perdea organza

Set draperie orange cu perdea voal bej

  • O camera cu peretii goi transmite de cele mai multe ori senzatia de singuratate. Decoreaza peretii de deasupra patului cu un tablou mare, in stilul camerei. Si un ansamblu de mini-tablouri poate fi o idee buna, daca acestea fac parte din acelasi set si sunt in numar impar. Daca tablourile nu fac parte din decoratiunile tale preferate, poti opta pentru cateva fasii de tapet cu imprimeuri, care sa evidentieze obiectul central al camerei – patul.

Iata cateva idei!

Tablou Coffee no.5 – 30*30 cm

Tapet Blossom 217198

  • In cazul unei camere mici, lampile de perete cu lumina calda ajustabila, plasate deasupra patului pot fi solutia ideala pentru o seara de lectura. O lampa inalta, verticala, amplasata pe podea, adauga un plus de stil si lumina. Daca preferi o camera in tonuri romantice, lampa verticala poate fi inlocuita de un candelabru cu accesorii din lemn si doua lampi pentru noptiera. Pentru a evita nota discordanta, alege marimea lampilor in functie de marimea patului.
  • Un covor in nuante calde este exact pata de culoare care invioreaza atmosfera camerei. Pentru a accentua culoarea dorita, poti adauga cateva elemente in aceeasi nuanta, de exemplu o vaza, un fotoliu sau o lampa de noptiera.

Iti recomandam aceste covoare!

Covor Trance

Covor Argentum

Si acum un ultim sfat – nu uita sa improvizezi din cand in cand, pentru a-ti pune astfel propria amprenta asupra camerei!

Lasă un răspuns