Sfat perdele si draperii: Aspecte importante la cumpararea materialului

 

Motto: „Planificarea este succesul unei reusite.”

*Nu te zgarci! Daca bugetul este mic, mai bine foloseste material simplu in cantitate genroasa decat matase scumpa in cantitate insuficienta.

*Nu uita ca timpul investit si nota de plata pentru manufacturare sunt aceleasi indiferent ce calitate are materialul.

*Daca te gandesti la un material pentru aranjamente (Roman Shade, Austrian Shade, decoratiuni speciale) care presupun tragerea, plierea sau strangerea, ia materialul in mana si incearca sa iti dai seama cum va arata in tipul de aranjament ales. Multe modele frumoase de perdele pot arata minunat intinse, dar pot sa nu arate la fel de bine cand sunt modelate in aranjament.

*Cand fereastra nu se vrea accentuata – de exemplu atunci cand pozitionarea sau proportia ferestrei este problematica sau cand accentul ar trebui pus pe elemente mai importante din camera – alege materialul care sa se potriveasca sau sa se muleze pe culoarea peretelui.

*Atunci cand ferestrele sunt punctul de focalizare, de exemplu intr-o camera cu tavan inalt si ferestre proportionate elegant, alege materiale complexe si apoi cauta sa fie reflectate in alte elemente din camera (ex. Perne decorative, tapiterii, flori ornamentale).

*Ia in considerare cantitatea de lumina la care va fi expus aranjamentul ferestrei. Fibrele naturale, cum este matasea, inul sau bumbacul, se vor deteriora in cele din urma daca sunt expuse direct luminii, desi o pliere potrivita le poate prelungi semnificativ durata.

*Inainte sa cumperi intreaga cantiatate de material, cumpara doar o bucata si tine-o in incaperea destinata cateva zile. Sa o privesti in momente diferite ale zilei – si cu alte materiale in camera – te poate ajuta sa hotarasti daca iti place cu adevarat.

*Intotdeauna verifica eticheta producatorului pentru a afla detalii de curatare. Daca ai dubii, consulta-te cu un cunoscator: incearca la o curatatorie chimica.

Aranjamente perdele

In curand pe site-ul atria: modele de aranjamente pentru perdele si draperii!

2 thoughts on “Sfat perdele si draperii: Aspecte importante la cumpararea materialului

  1. Pingback: perde|stor perde|brillant perde|zebra perde|brillife perde|motorlu perde|perde tamiri

Lasă un răspuns