Sfaturile pe care nu ti le da nimeni cand decorezi casa

Decorarea unei case pare simpla la prima vedere: alegi culorile lavabilului sau cateva modele de tapet, decizi ce piese de mobilier pastrezi si ce inlocuiesti, te pregatesti sufleteste de o curatenie generala dupa si pornesti la treaba. Dar cu toate acestea, este posibil ca rezultatul final sa nu semene deloc cu ce ai avut tu in minte sau cu ce ai vazut intr-o revista sau alta.

Unele piese par a nu se potrivi deloc cu peisajul general sau ti se poate parea ca noului décor, in ansamblul lui, ii lipseste ceva. De aceea, hai sa vedem astazi cateva sfaturi despre care nu vorbeste mai nimeni – si pe care trebuie sa le tii minte data viitoare cand decorezi casa.

1. Vorbeste cu un designer de interior

Sfaturile pe care nu ti le da nimeni cand decorezi casaCateodata avem idei indraznete, dar nu si indrazneala de a le pune in practica. In initiativa noastra de a imbina utilul cu placutul, este posibil sa realizam un décor placut, dar care nu spune nimic despre cine suntem. Exista o anumita teama si timiditate in orice proiect de décor, iar acestea nu duc decat la indecizie.

Vorbeste cu un designer despre ideile tale si despre cum ai vrea ca noua camera decorata sa iti exprime personalitatea. Un designer bun nu isi va impune gusturile proprii si nici ideile, ci va privi locuinta ta dintr-o perspectiva obiectiva si te va ajuta sa iei cele mai bune decizii pentru ca noul spatiu sa se ridice la inaltimea asteptarilor tale.

2. Tine cont de perspectiva

Sfaturile pe care nu ti le da nimeni cand decorezi casaDe multe ori vezi camere cu un perete focal zugravit intr-o culoare puternica sau unul decorat cu un tapet in modele complexe, ce atrage privirea si efectiv umple spatiul. Dar inainte de a lua decizia de a transfera ideea de décor dintr-o revista la tine in casa, priveste lucrurile dintr-o perspectiva mai ampla. In functie de dimensiunea camerei acel perete focal poate deveni apasator,dezechilibrand decorul.

Inainte de a porni la cumparaturi, cauta imagini cu camere decorate in acel fel si acorda atentie dimensiunilor, cantitatii de lumina de care beneficiaza camera, liniilor generale ale camerei si schemelor de culori existente. Inainte sa implementezi proiectul, fa cateva experimente, cumparandu-ti o mostra generoasa din acel tapet si aplicand-o temporar pe perete pentru a-ti da seama cum vor arata lucrurile in perspectiva.

3. Amesteca stilurile

Sfaturile pe care nu ti le da nimeni cand decorezi casaEste posibil sa fii adeptul unui stil anume in designul interior, dar aplicarea acelui stil de la A la Z la tine in casa poate duce la rezultate destul de banale sau lipsite de imaginatie. Atunci cand vorbesti cu un designer spune-i si ce stiluri preferi mai mult si afla impreuna cu el cum ai putea combina diverse elemente intr-un décor eclectic care sa aiba o personalitate proprie.

Un stil exclusiv minimalist poate duce la diverse probleme de functionalitate care vor trebui apoi compensate cu rezultate nu tocmai agreabile.

Un stil retro poate arata spectaculos dar limitarile de spatiu il pot transforma in ceva nepotrivit sau chiar plictisitor.

Imbinarea pieselor apartinand diverselor stiluri sau diverselor epoci poate duce la un eclectism elegant care sa puna in valoare spatiul pe care il ai la dispozitie fara a-l sufoca.

Tu pe ce te bazezi atunci cand decizi sa iti redecorezi casa? Care sunt criteriile pe care le ai in vedere? Apelezi la sfaturile unui specialist sau te inspiri din reviste dedicate?

Lasă un răspuns