Stiluri importante in design interior. Partea II

Dupa cum am discutat in articolul anterior, atunci cand intram intr-o locatie amenajata de un profesionist, primul lucru pe care il remarcam este combinatia de mobilier, culoare, textura si ambianta care rezulta. Chiar daca nu vrei sa amenajezi un lobby intr-un hotel de 5 stele, tot ai nevoie de putina indrumare in alegerea obiectelor si imbinarea lor armonioasa.

In articolul de azi incercam sa suprindem latura matura, care stie ce vrea si care nu are nevoie de culori stridente si mobilier minimalist, ci cauta o ambianta calda si primitoare.

Traditional

Dormitor in stil traditional

O camera amenajata traditional nu inseamna o ambianta monotona sau stearsa. Ea va surpinde prin elemente decorative bine alese si o atentie deosebita la detalii. In dormitor, vom gasi un colaj de fotografii in care ramele tablourilor se imbina intr-o forma atragatoare, iar tapetul completeaza tonul dat de covor sau draperii. In lateralul patului vei gasi, pe ambele parti, noptiere cu forme rotunjite si placute. Covorul sau celelalte textile precum cuvertura sau draperiile, vor avea imprimeuri florale discrete, in culori pastelate sau neutre. Ordinea si simetria decorului creeaza o stare de calm si buna stare perfecte dupa o zi lunga la birou.

Clasic

Living in stil clasic

Stilul clasic ne aduce aminte de filmele de epoca, in care statutul era reflectat in numarul camerelor si bogatia decorului. Un decor clasic se deosebeste de cel traditional prin nota masculina data de lemnul masiv inchis la culoare decorat cu ornamente sculpate. Culorile alese se imbina armonios, iar ambianta este echilibrata prin obiectele asesate simetric si ordonat. Materialele folosite sunt naturale, iar accesoriile sunt alese pentru a pune in evidenta o piesa centrala precum o canapea sau un birou de lucru. Tapiteria fotoliilor sau a scaunelor, draperiile si tapetul sunt din materiale fine, de o eleganta aparte.

Revenind acasa in demersul decorativ, trebuie sa spunem ca nu exista o regula stricta care sa impuna alegerea unui stil pentru intreaga casa sau camera. Indrazneste sa imbini elementele preferate din fiecare stil, iar la final sa ai un design unic, croit dupa personalitatea si gusturile tale.

Lasă un răspuns