Trucuri pentru decorul casei in cuplu

Am tot vorbit pana acum despre designul interior, dar de putine ori ne-am referit la felul in care cei doi parteneri ai unui cuplu aleg sa isi decoreze locuinta pe care o impart. Decorul casei in cuplu nu este cel mai usor lucru, dar poate deveni amuzant si agreabil daca urmariti cativa pasi pe care sa ii faceti impreuna.

Daca el prefera mobila masiva din lemn, in timp ce ea este atrasa de piesele minimaliste in materiale moderne? Daca ea ar prefera sa imbrace peretii in tapet modern, iar el ar vrea sa zugraveasca de unul singur cu vopsea lavabila? Dar culorile preferate? Ele cum se vor potrivi atunci cand doi oameni pun la cale decorarea caminului lor?

Hai sa vedem astazi un mic ghid al decorarii casei in cuplu care sa va ajute ori de cate ori veti redecora sau schimba mobila in casa!

  1. Alegeti-va o schema de culoare

Trucuri pentru decorul casei in cuplu

O casa ar arata plictisitor daca ar fi decorata monocrom, dar o schema de culoare va va ajuta sa stabiliti nuantele principale pe care le va infatisa casa voastra.

Puteti alege pana la 3 culori diferite (care sa mearga impreuna, desigur) si sa concepeti intreg design-ul pornind de la ele.

Asta inseamna ca aveti ocazia sa schimbati piese de mobilier intre ele si dintr-o camera in alta fara sa cheltuiti bani in plus, sa inversati perdelele dintr-o camera in alta, covoarele sau unele mici elemente decorative.

Dupa ce ati stabilit schema generala de culoare cu care sa fiti amandoi fericiti, puteti adauga pentru contrast si amuzament mici pete din alte culori usor de obtinut cu ajutorul pernutelor decorative sau al prosoapelor pentru baie.

  1. Alegeti-va un stil care sa va reprezinte pe amandoi

Trucuri pentru decorul casei in cupluTe poti gandi la minimalist, clasic, chabby-chic, shaker, renastere, postmodernism, epoca victoriana, scandinav – orice iti trece prin minte, ai vazut in reviste si pe site-uri de specialitate sau te-a inspirat in casele prietenilor tai.

O tema comuna prezenta in intreaga casa ii va da unitate si coerenta. Mai mult, daca sunteti genul carora le place inovatia si originalitatea, puteti crea impreuna si o poveste a casei, scotand in evidenta acele elemente de stil definitorii care se vor regasi, sub o forma sau alta, in fiecare camera.

  1. Alegeti-va cu atentie finisajele din lemn si metal

Trucuri pentru decorul casei in cupluSpecialistii va recomanda sa va alegeti maxim doua finisaje diferite de lemn si respectiv metal pentru a asigura armonia intregului design. Nu este un pacat de moarte sa alaturi in aceeasi casa pal melaminat, lemn natur vopsit manual sau piese de mobilier lacuite, dar trebuie sa tii cont de faptul ca la un moment dat vei vrea sa schimbi unele lucruri in casa.

Latura practica a acestei alegeri este destul de evidenta: indiferent ce piese noi vei aduce peste cativa ani ca sa le inlocuiesti pe cele vechi, acestea ar trebui sa se potriveasca cu ceea ce ai deja in casa, incepand cu tipul podelei si terminand cu textura scaunelor de bucatarie. Aceeasi logica sta si in spatele alegerii finisajelor de metal.

  1. Alegeti un singur obiect care atrage atentia in fiecare camera

Trucuri pentru decorul casei in cupluFie ca vopsiti dusumeaua in turcoaz, fie ca va alegeti o canapea colorata intens, fie ca puneti pe perete un fototapet interesant sau un tablou urias modern, fie ca va cumparati un portocal in ghiveci sau va imbunatatiti patul din dormitor cu un baldachin, ganditi-va ca fiecare camera trebuie sa va provoace o reactie de „Wow!” voua si tuturor celor care va calca pragul.

Asa ca, faceti o lista cu toate elementele pe care v-ar placea sa le aveti pe post de elemente centrale care atrag atentia si elegeti-le pe cele care va inspira cel mai mult.

Lasă un răspuns