Trucuri pentru o casa mai ordonata

Chiar daca nu vine primavara, ci iarna, curatenia este litera de lege, mai ales in preajma sarbatorilor care se apropie cu pasi repezi. In definitiv si la urma urmei, trebuie sa eliberezi niste loc prin casa pentru a iti putea pune toate cadourile frumoase pe care o sa le primesti (sau o sa ti le faci).

Pentru cei carora le place sa pastreze numeroase lucruri, in ideea ca nu se stie niciodata cand vei avea nevoie de ele, pastrarea aspectului ordonat al unei case este o batalie pe care o duc zilnic. Cu toate acestea, astazi ne-am gandit sa iti prezentam trei trucuri care te pot ajuta nu sa fii neaparat mai ordonat, ci cat sa faci sa para ca locul este mai… aerisit si mai liber.

Foloseste carlige

1Ei bine, nu e chiar asa de dragut sa ai carlige montate pe pereti de care sa iti agati hainele, dar poti gasi cateva metode creative de a le folosi astfel incat sa arate si bine, dar si sa iti elibereze o mare parte a suprafetei podelei sau a celorlalte obiecte de mobilier.

Poti monta carlige in spatii mai putin vizibile din casa, intr-o maniera ordonata, si sa iti depozitezi acolo permanent sau temporar diverse obiecte uzuale : posete, curele, esarfe si alte accesorii, inclusiv bijuterii. Cu toate acestea, nu uita ca din cand in cand sa mai pui si aceste obiecte la locul lor de drept, nu de alta, dar carligele supra-incarcate nu fac nicicum casa sa arate mai ordinat.

 Ascunde lucrurile in cutii

2Dupa cum bine stii, tendintele in design-ul interior s-au concentrat in ultimii ani si pe gasirea de solutii ingenioase de stocare. Apartamentele mici, tendinta noastra de a pastra amintiri si suveniruri, necesitatea de a achizitiona cat mai multe lucruri ne fac sa ne punem problema: unde le depozitam pe toate? Ei bine, tendintele moderne de design interior au in prim plan cutiile.

Colorate sau natur, din ratan sau carton, mari sau mici, cutiile pot fi folosite in moduri ingenioase pentru a ne tine casele mai ordonate. Fie ca le asezi pe rafturile bibliotecii, fie ca iti alegi unele mai mari care pot sa stea ordonat pe podea, cutiile pot oferi un spatiu generos de depozitare.

 Fotografiaza… hartiile

3Stii bine ca o mare parte a lucrurilor care se aduna prin casa, pe birou si prin biblioteca sunt diverse hartii. De la facturi si chitante, pana la biletele si foi de agenda pe care ti-ai notat diverse lucruri, deseori dai de diverse documente peste tot pe unde te uiti in casa.

Sigur, cei mai ordonati dintre noi arhiveaza facturile si chitantele in diverse dosare, si pastreaza documentele in mod organizat. Cu toate acestea, exista si o metoda mai simpla de a pastra toate acele informatii cu beneficiul ca poti arunca respectivele hartii: aparatul de fotografiat.

Fie ca iti folosesti smartphone-ul, fie ca ii dai de lucru camerei foto, poti imortaliza tot ce e scris pe biletele si agende si pastra apoi in calculator. Cine stie cand iti trebuie o adresa de email notata pe un post-it? Ei bine, fotografiaza post-it-ul si arunca biletelul!

Desi ti se poate parea o munca destul de anevoioasa, vei vedea cum casa ta parca devine mai curata, mai ordonata si mai spatioasa odata ce ai aruncat hartiile.

Tu cum iti tii casa ordonata? Ce trucuri folosesti? Ti se par practice aceste trucuri, sau ai descoperit si altele care functioneaza la fel de bine?

One thought on “Trucuri pentru o casa mai ordonata

  1. Si eu aveam inainte probleme cu dezordinea in noua vila in care m-am mutat alaturi de familie, in complexul Cosmopolis. Este destul de spatioasa si fiecare avem o camera proprie, astfel incat, de la sot pana la copii, toti isi lasau lucrurile imprastiate. Acum am in casa o mutime de cutii stilizate, in care fiecare isi depoziteaza mult mai practic lucrusoarele.

Lasă un răspuns