Trucuri surprinzatoare pentru un somn usor si rapid

Cand vine vorba despre lipsa somnului sau problemele pe care le avem cand pur si simplu nu putem adormi seara, gasim nenumarate solutii si sfaturi practice. De la celebra numaratoare de oi si pana la medicatia dedicata persoanelor cu insomnie, solutiile ne sunt, aparent, la indemana.

Cu toate acestea, stim cu totii ca aceeasi rezolvare nu li se potriveste tuturor. Mai mult, unii s-au obisnuit deja sa asculte muzica linistitoare sau sa faca exercitii de respiratie, iar acum aceste vechi trucuri nu mai au efectele scontate.

Dar cum ar fi sa ne folosim de mediul ambiental pentru a adormi mai usor, mai repede si mai placut?

Astazi iti prezentam patru trucuri surprinzatoare pentru un somn usor si rapid. Le poti incerca sa vezi ce functioneaza pentru tine si, daca merg, spune-le si altora!

Incearca lenjeria de bumbac

4Bumbacul si somnul linistitor au o relatie intima si asta se poate observa cel mai bine la nou nascuti si copii mici. Scutecele si asternuturile de bumbac sunt moi, placute, pastreaza temperatura corpului, nu transpira si nu irita.

De ce nu ai folosi acelasi truc si ca adult?

Pe langa o pijama confortabila de bumbac, alege si o lenjerie din acelasi material textil. Fiind o fibra naturala nu vei transpira, nu va aluneca si nu te va deranja in nici un fel. Mai mult, bumbacul este hipoalergenic, asa ca nu vei simti nici un fel de disconfort si iti vei putea face ritualul de dinainte de culcare in deplina siguranta. Lenjeria de pat de bumbac te poate ajuta sa dormi si sa te trezesti vesel si odihnit.

Aromatizeaza-ti dormitorul cu lavanda

2Exista studii serioase care au aflat ca lavanda nu numai ca miroase frumos, dar are un efect benefic asupra persoanelor care sufera de insomnie. Iti trebuie o picatura, doua de ulei de lavanda care sa iti parfumeze dormitorul si vei cadea intr-un somn profund si linistit. Aceleasi studii recomanda sa mirosi lavanda inainte de culcare si pe tot parcursul noptii.

Dormi cu un picior afara de sub plapuma

Bed buddiesSuna amuzant si poate ca si putin copilaros, dar se pare ca somnul nelinistit si neodihnitor are o foarte mare legatura cu temperatura crescuta a corpului. Daca dormi cu un picior (sau o mana) afara, temperatura iti va scadea usor. Avand in vedere ca membrele ne sunt puternic vascularizate, scaderea temperaturii la extremitati te poate ajuta sa adormi mai repede si sa te trezesti mai odihnit.

Incearca un fototapet cu imagini din natura

4Ziceam mai devreme de numaratul oilor, dar stiai ca de fapt studiile arata ca oamenii se plictisesc atat de tare sa numere oi, incat renunta la asta inainte de a se simti macar un pic adormiti?

Studiile arata ca un proces mintal repetitiv si plictisitor nu ajuta creierul sa se relaxeze. Alternativa gasita de unii medici este aceea de a ii pune pe pacientii care sufera de insomnie sa isi imagineze peisaje calme, cum ar fi o plaja sau o padure tropicala. Acestea aduc o senzatie de calm, liniste si fericire, dar nu sunt nicidecum redundante.

Mai mult, unii specialisti au mers mai departe cu ideea: ce ar fi daca inainte de culcare ai privi un astfel de peisaj pe peretele opus? In parte un fenomen de admiratie, in parte meditatie si in parte imaginatie, daca ai privi cateva minute un peisaj natural spectaculos si apoi ti-ai imagina ca esti acolo, ascultand valurile si simtind pe fata briza marii sau adierea vantului, ai toate sansele sa adormi mai usor si mai placut, caci trecerea de la realitate la vis se face mult mai repede prin aceasta punte a imaginatiei.

Tot ce trebuie sa faci este sa iti pui in dormitor cel mai frumos si inspirational fototapet pe care il gasesti.

Tu ai probleme cu somnul? Ce trucuri folosesti?

Lasă un răspuns