Un covor mare sau mai multe covoare mici?

Unii designeri de interior se intreaba la ce mai folosesc covoarele in lumea noastra moderna, cand parchetul laminat si solutiile avansate tehnologic de incalzire prin pardoseala elimina aproape complet nevoia estetica a covorului, impreuna cu cea practica.

Dimpotriva, altii considera ca un covor bine ales intregeste o camera, iar fara acesta orice spatiu pare gol si lipsit de personalitate.

Desigur, exista niste reguli foarte clar stabilite de decoratori in ceea ce priveste alegerea covorului, incepand cu dimensiunile recomandate, grosime, model, combinatie de culori si rolul estetic si functional pe care trebuie sa il indeplineasca intr-o camera.

Dar, trebuie sa recunoastem, este destul de dificil sa gasim acel covor perfect care sa aiba dimensiunile ideale, grosimea pe care ne-o dorim, exact culorile care s-ar combina spectaculos cu restul design-ului si… pretul accesibil. Asa ca… hai sa vedem azi cum putem improviza un design interior superb cu ajutorul unor covorase, mochete sau carpete pe care le avem la indemana.

Doua covoare inguste pentru un spatiu bine definit

1 (1)Desigur ca ti-ar placea un covor anume pentru a imbraca portiunea din mijlocul unei sufragerii, dar pana il gasesti trebuie sa te descurci cu ce ai. Iar daca ai doua covorase dreptunghulare si destul de inguste, le poti folosi in mod creativ pentru a delimita cu ajutorul lor un anumit spatiu din sufragerie: de exemplu zona in care stai cel mai mult sau in care iti inviti prietenii (compusa de obicei din canapea / fotolii, masuta de cafea etc).

Doua covoare de dimensiuni egale fac cat un covor mai mare

2 (1)Daca ai doua covoare sau carpete de dimensiuni egale pe toate laturile (iar grosimea, textura si materialul din care sunt facute sunt de asemenea identice), le poti plasa unul langa celalalt pentru a crea iluzia unui covor mai mare compus din doua jumatati diferite.

Singurul risc pe care il intampini aici este ca cele doua covoare sa nu corespunda cromatic. O astfel de alaturare poate arata ieftin, improvizat si de mantuiala. Dar daca gasesti doua covoare ale caror culori se imbina placut intre ele, tocmai ce ai realizat un design interior „made in New York.”

Straturi peste straturi

3 (1)Daca vrei sa fii cu adevarat creativ, inovativ si original, cauta bine prin casa (sau pe la prieteni) covorase de diferite dimensiuni si forme, lucrate in materiale textile, subtiri, dar colorate si imprimate in diverse modele. Suprapune parti din acestea unele peste altele pentru a crea un decor boem, colorat si foarte neobisnuit.

Pana la urma, de ce sa te chinui cu un covor de tip persan mare, greu si costisitor, cand poti sa iei trei, cinci sau opt astfel de covorase textile colorate si sa faci din ele un adevarat puzzle vesel pe podea?

Pana gasesti covorul ideal, la noi gasesti o gama foarte variata de modele, culori si texturi de covoare, usor de asortat cu decorul deja existent!

Lasă un răspuns