Un covor neutru si o canapea puternic colorata

Tendintele in decoratiunile interioare de vara de obicei se orienteaza spre aducerea de noi culori si contraste in casele noastre, pentru a ne bucura ochii si sufletul si, de ce nu, pentru a ne pune in valoare imaginatia si personalitatea.

De multe ori specialistii in decoratiuni interioare ne-au recomandat sa ne „jucam” cu diverse culori puternice atunci cand vine vorba despre accesorii (perdele, covoare, cuverturi, perne decorative si chiar lampi si abajururi) pe care sa le integram intr-un fundal neutru.

Sigur ai vazut si tu numeroase sugestii si idei de design interior in care spatiul era definit cu ajutorul unui covor in culori vii, in timp ce tapiseria canapelei si a fotoliilor era in tonuri neutre, blande, pastel, asortata cu nuanta peretilor si a celorlalte piese de mobilier.

Astazi insa vom schimba rolurile si ne vom concentra atentia pe culorile neutre ale covorului, in timp ce vom cauta o canapea in nuante aprinse si vii. Aceasta schimbare, inovativa si originala, are menirea de a inviora o camera. Accentul cade pe canapea, in timp ce ochiul este lasat sa se odihneasca cu ajutorul nuantelor neutre ale covorului. Mai mult, senzatia de stratificare pe care o da o canapea colorata pusa impreuna cu un covor neutru este linistitoare, fara a deveni aglomerata.

Hai sa vedem asadar cateva astfel de combinatii fabuloase, pe care le poti pune si tu in practica foarte usor!

  1. Canapea rosie sau portocalie si un covor crem sau ivoriu
Canapea rosie sau portocalie si un covor crem sau ivoriu

Canapea rosie sau portocalie si un covor crem sau ivoriu

Un covor bej, crem sau in nuante de fildes pune extraordinar de bine in valoare o canapea in nuante de rosu, portocaliu, magenta sau chiar galben electric. Pune-ti in valoare mobilierul si da camerei un aer vesel, de vara si vacanta cu aceste combinatii de culori ce nu pot da gres! Vivacitatea canapelei este „indulcita” de nuanta neutra a covorului si ambele pot fi integrate perfect intr-un living ce vorbeste despre tinerete, veselie si originalitate.

  1. Canapea in tonuri de verde si un covor in nuante de maro sau gri

Indiferent daca iti place verdele-mar, sau verdele-avocado, fie ca alegi o canapea oliv sau din contra, verde crud ca iarba de primavara, un covor in nuante de gri sau maro o vor face sa iasa cu adevarat in evidenta. Mai mult, un covor maro se poate asorta de minune cu restul mobilierului, dand intregii incaperi senzatia de reintoarcere la inocenta. Nuantele naturale ale pamantului vor fi la moda intotdeauna si vor crea confort vizual si psihic.

  1. O canapea albastra si un covor alb sau argintiu
O canapea albastra si un covor alb sau argintiu

O canapea albastra si un covor alb sau argintiu

Ti-am mai spus ca una dintre combinatiile favorite de culori ale specialistilor in design este albastrul cu alb sau albastrul cu argintiu. O canapea de culoarea cerului senin, sau, din contra, a marii adanci nesfarsite, merge excelent cu un covor alb, imaculat, pentru a da camerei senzatia de spatiu si de relaxare de care ai atata nevoie. Sigur, nuantele de albastru merg cu orice tonuri neutre, de la crem la negru-carbune, dar covoarele ivoriu si alb in special le pun cel mai bine in evidenta.

Simte-te in propria casa asa cum te-ai simti pe o plaja alba, in fata marii turcoaz si a cerului de vara seducator!

Lasă un răspuns