5 pasi pentru un dormitor confortabil si primitor

Un dormitor confortabil si primitor este un adevarat motiv de bucurie si de relaxare, mai ales dupa o zi obositoare de munca.

Nimic nu este mai benefic pentru spirit decat sa pasesti intr-o camera in care sa te simti brusc mai bine si mai vesel, o camera care sa iti aduca un zambet pe buze si o camera in care sa te simti acasa. Dar redecorarea dormitoruluinu este neaparat un proiect de design interior complex si costisitor.

Exista cateva mici trucuri, idei si pasi prin care poti sa iti transformi si tu dormitorul intr-un spatiu de vis care sa te imbie la relaxare si odihna. Hai sa vedem impreuna cinci pasi simpli prin care poti sa iti transformi dormitorul intr-un mic colt de rai.

Pasul 1 – Lumina

5 pasi pentru un dormitor mai confortabil si primitorPe langa sursa naturala de lumina din dormitor reprezentata de ferestre, poti sa mai adaugi cateva surse de lumina pentru a crea un spatiu intim si confortabil, care sa iti umple inima de bucurie si sa te indemne sa petreci clipe linistite citind sau motaind.

Cumpara-ti o perdea de organza diafana transform-o intr-un baldachin prins simplu in cuie deasuprapatului si in jos pe perete. O instalatie de beculete de pom de Craciun poate schimba complet aspectul dormitorului daca o instalezi astfel incat impreuna cu perdeaua sa obtii un decor feeric.

Pasul 2 – Caldura

5 pasi pentru un dormitor mai confortabil si primitorPoti obtine un efect de caldura, confort si intimitate in mai multe moduri in dormitorul tau, dar acum ne vom concentra pe crearea unei atmosfere de relaxare deplina, imbinand doua elemente esentiale ce contribuie la aceasta: lumina si caldura naturale.

De aceea, o idee excelenta este adaugarea unor lumanari decorative (si daca vrei si parfumate) sau ale unor sfesnice. Lumina lumanarilor, desi nu puternica, poate invalui intreaga camera, oferindu-ti un sentiment de pace, liniste si impacare. Desigur, decorul cu lumanari ii va da camerei si un aer romantic si boem.

Pasul 3 – Rasfat la fie care pas

3Senzatia de podea rece sub talpi care te intampina prima data cand te trezesti din somn este cu siguranta neplacuta. Desigur, ea poate fi evitata daca pui langa pat un covor pufos si calduros care sa iti dea o senzatie de bine ori de cate ori te dai jos din pat.

Iar daca ai avut o zi lunga si obositoare, iar picioarele tale sufera de disconfort, nimic nu se compara cu senzatia de a-ti afunda talpile obosite intr-un astfel de covor care te va invalui parca in moliciune si caldura.

Pasul 4 – Odihna

4Dormitorul este camera dedicata relaxarii si odihnei, asa ca lenjeria ta de pat, impreuna cu pernele, patura si salteaua trebuie sa fie de cea mai buna calitate. O idee foarte buna este sa iti cumperi saltea si perne ortopedice si anti-alergice pentru un somn cu adevarat odihnitor, dar nu neglija niciodata importanta paturii de pe pat.

Poti alege o patura din polar care are dublul avantaj de a fi foarte calduroasa dar si usoara, fiind in plus placuta la atingere, moale, prietenoasa cu pielea ta si chiar si extrem de decorativa daca o alegi intr-o culoare vesela.

Pasul 5 – Ambianta

5 pasi pentru un dormitor mai confortabil si primitorAcum ca te-ai asigurat ca vei dormi confortabil si iti vei petrece nenumarate clipe de relaxare in dormitor, este cazul sa finalizam decorul si sa ii dam o tema sau o nota unica ce va ingloba toate elementele descrise anterior intr-un design coerent si atractiv.

Acum poti sa mai adaugi sau sa mai elimini unele elemente, precum perne decorative pentru pat, cuvertura cu care acoperi patul in timpul zilei, perdelele de la fereastra, tapetul de pe pereti, oglinda (care este foarte practica dar care te si ajuta sa creezi iluzia unui spatiu mai larg si mai luminos), alte elemente de decor (tablouri, vaze etc) si altele.

La acest capitol vorbim despre scheme de culoare si potrivirea elementelor astfel incat dormitorul sa fie o adevarata opera de arta care sa te faca sa iti topeasca inima de bucurie ori de cate ori intri in el.

Lasă un răspuns